HomeNieuwsOldstars korfbal van start in Papendrecht

Oldstars korfbal van start in Papendrecht

Op donderdag 22 september waren alle 55-plussers uit Papendrecht en omgeving welkom bij korfbalvereniging PKC/Vertom aan de Andoornlaar 36 te Papendrecht, om gratis kennis te maken met OldStars korfbal. OldStars verbindt mensen om samen fit ouder te worden en een leven lang te bewegen. De beweegvormen zijn laagdrempelig en bij elke training staat ontmoeting en sociaal contact centraal.

OldStars korfbal bij korfbalvereniging PKC/Vertom
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met de Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) in voor de verbetering van de vitaliteit en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Korfbal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen.

Samen fit ouder worden met OldStars
Met OldStars verbindt het Nationaal Ouderenfonds 55-plussers om samen fit ouder te worden. We inspireren tot een leven lang bewegen. Daarom zetten we ons er voor in dat iedereen in Nederland laagdrempelig toegang heeft tot een leeftijdsvriendelijke beweeg- of sportomgeving thuis of in de buurt. Onze beweeginspiratie geeft senioren de mogelijkheid om op hun eigen manier fit te blijven. Zo ervaren zij de voordelen van een leven lang bewegen, een belangrijke doelstelling van het Nationaal Ouderenfonds en partners Menzis en het Ministerie van VWS. Het doel is dat senioren elkaar ontmoeten om samen verantwoord te bewegen, zodat zij regie houden over hun eigen leven.

Na OldStars voetbal lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 15 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars hockey, OldStars tafeltennis, OldStars wielrennen, OldStars hardlopen en dus OldStars korfbal. OldStars in de wijk en OldStars Vitaal richten zich op doelgroepen in en rondom woonzorgcentra.

Deelnemen?
Sinds 22 september komt de groep wekelijks op donderdag van 10.00 – 11.30 uur bij PKC/Vertom op het complex aan de Andoornlaan 36 te Papendrecht bij elkaar.

PKC/Vertom heeft voor de Oldstars korfbal een bijdrage gekregen vanuit het stimuleringsbudget van NOC*NSF. Wilt u als aanbieder ook andere doelgroepen aanspreken? Neem contact op met Marvin Straver via mstraver@teamsportservice.nl