HomeNieuwsOBS ’t Kofschip als eerste school in Papendrecht van start met The Daily Mile

OBS ’t Kofschip als eerste school in Papendrecht van start met The Daily Mile

Vanmorgen werd door Wethouder Pieter Paans het startsignaal gegeven aan groep 8 van OBS ’t Kofschip voor hun eerste rondje van The Daily Mile. Daarmee is ’t Kofschip de eerste school in de gemeente Papendrecht die van start is gegaan met de Daily Mile. De warming-up vond om de school plaats en daarna trokken ze het naast gelegen gebied in om minimaal 15 minuten hard te lopen. Ook de wethouder liep zijn rondje mee!

The Daily Mile
Het is een heel eenvoudig, maar effectief concept dat toegepast kan worden op elke basisschool of kinderopvang. Dagelijks onderbreken kinderen de dag of les 15 minuten om in hun eigen tempo een rondje te rennen of joggen. De impact kan enorm zijn – niet alleen de conditie van de kinderen, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algehele welzijn kan vooruit gaan.

Vitaliteitsakkoord Papendrecht
Aalbert Mintjes van Fysio Aalbert is de initiatiefnemer van de aanvraag bij het Vitaliteitsakkoord om The Daily Mile op de basisscholen te introduceren. In Sandra Kraaijeveld, directrice van OBS ’t Kofschip, vond hij een medestander en zodoende is deze aanvraag tot stand gekomen. In de komende periode zullen er meer groepen en scholen aanhaken bij het concept. Aalbert jaagt dit vanuit zijn professie en enthousiasme aan en zal er uiteindelijk voor zorgen dat de school dit zelfstandig zal blijven uitvoeren.

Heb je ook zo’n mooi idee wat nog ondersteuning van het Vitaliteitsakkoord nodig heeft? Neem contact op met Marvin Straver van Team Sportservice Papendrecht, de secretaris/aanjager van het Vitaliteitsakkoord, via mstraver@teamsportservice.nl of 06 – 48 22 16 52.