HomeNieuwsNieuwe wandelgroep start vanaf 7 februari vanuit winkelcentrum De Westpolder!

Nieuwe wandelgroep start vanaf 7 februari vanuit winkelcentrum De Westpolder!

De stuurgroep van het Vitaliteitsakkoord heeft de ambitie om van Papendrecht een wandelstad te maken. De gemeente geheel wandelgroep dekkend maken is hier een uitwerking van. In het gebied rondom de Westpolder ziet de stuurgroep een kans om met een wandelgroep te starten. Vanaf dinsdag 7 februari zal er wekelijks vanuit winkelcentrum de Westpolder (ingang aan de Jan Steenlaan) gewandeld gaan worden. José van Hemert zal in de eerste periode zorgen voor de begeleiding en invulling van de wandelingen.

Dagelijks wandelen verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het bloed. Daarnaast verbetert het de conditie van hart en bloedvaten. Wie veel wandelt, vergroot het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen. Dagelijks wandelen verlaagt het risico op diabetes type 2 met maar liefst 58 procent!

Wil jij vanaf dinsdag 7 februari mee wandelen?
De wandelingen starten om 14.00 uur bij de ingang van winkelcentrum de Westpolder aan de Jan Steenlaan, en duren een uur. Na de wandeling is er de mogelijkheid tot het nuttigen van een kopje koffie of thee. Als je mee wilt wandelen, laat dan een berichtje achter bij José van Hemert via josevanhemert@ziggo.nl, 06 – 12 40 36 97 of kom gewoon naar de locatie.

Heb je ook een mooi idee wat aansluit bij het Vitaliteitakkoord en heb je daar nog ondersteuning bij nodig? Neem contact op met Marvin Straver van Team Sportservice Papendrecht via mstraver@teamsportservice.nl.