HomeNieuwsMindful mantelzorg wandelingen zijn weer van start!

Mindful mantelzorg wandelingen zijn weer van start!

De 2e reeks van 8 wandelingen is vrijdag weer van start gegaan. Het Vitaliteitsakkoord Papendrecht ondersteunt dit project. Na de 2e reeks gaat het Odensehuis samen met Lopend Stilstaan zorgen voor de borging van het project. Hierdoor kunnen de wandelingen ook na het aanjaagbudget vanuit het Vitaliteitsakkoord door blijven gaan.

Hoe ziet zo’n wandeling er nou uit?
Onderweg een variant op de stoelendans, de pionnendans. De deelnemers worden op speelse wijze in beweging gezet. Een krachtige metafoor met als bewustwording dat je als mantelzorger steeds meer kwijt raakt wanneer je dierbare dementie heeft. Het is iedere keer een pionnetje inleveren. Je moet steeds alerter zijn om je plekje te vinden, en te behouden. Soms rennen en vliegen, met stress. Je ruimte wordt steeds kleiner. De uitdaging is om te blijven zoeken naar mogelijkheden. Aandacht geven aan wat nog wel kan. Wat uiteindelijk overblijft is die ene pion. Symbool voor juist ook de mooie herinneringen. Daar zijn ze al wandelend over in gesprek gegaan. Tijdens de wandeling delen ze de fijne momenten met elkaar waarop ze ook nog plezier kunnen hebben. Ondanks, of soms zelfs dankzij de dementie. De wandeling wordt afgesloten met een kop koffie en een lekkere versnapering.

Vitaliteitsakkoord Papendrecht
Heb je ook zo’n mooi idee wat nog ondersteuning van het Vitaliteitsakkoord nodig heeft? Neem contact op met Marvin Straver van Team Sportservice Papendrecht, de secretaris/aanjager van het Vitaliteitsakkoord, via mstraver@teamsportservice.nl of 06 – 48 22 16 52.