HomeNieuwsLekker in je Vel is gestart!

Lekker in je Vel is gestart!

25 oktober vorig jaar ontvingen Bailey de Regt (Bailey Freestyle), Bianca Korevaar (YGP Natuurlijk Gezond), Melanie de Bruin (Mellow Coaching) en John van der Sluis (Lopend Stilstaan) uit handen van het Vitaliteitsakkoord van de gemeente Papendrecht een aanjaagcheque ter waarde van € 500.  Binnen het initiatief om samen in actie te komen voor een vitaal Papendrecht bedachten zij het programma LEKKER IN JE VEL! voor jongeren uit Papendrecht tussen de 16 en 21 jaar. In samenwerking met Suppord Jongerenwerk brengen de 4 professionals hun kennis en expertise samen om preventief met jongeren aan te slag te gaan. Met behulp van onder andere boksen, mindfulness, freestyle voetbal en gezonde voeding worden de jongeren in 6 wekelijkse bijeenkomsten uitgedaagd fysiek en mentaal in beweging te komen. Voor meer energie, een gezonde lifestyle en om te connecten met andere jongeren. En het kost de jongeren, behalve wat tijd investeren in zichzelf, helemaal niets! Met steun van Papendrecht Verrast, Puur Papendrecht, de lokale huis-aan-huis-kranten, scholen en ons eigen netwerk zijn we vol enthousiast gaan werven.

23 maart jl. zijn we met een aantal jongeren gestart met de eerste bijeenkomst. Die stond met name in het teken van kennismaking. Aan de hand van de ‘positieve-gezondheid-methodiek’ zijn we 1op1 in gesprek gegaan over de thema’s lichaam, gevoel en gedachten, zinvol leven, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks leven. Dit gaf direct inzicht in de uitdagingen voor de jongeren. Daarna hebben we de uitkomsten met elkaar besproken, wat direct een mooie verbinding met de groep maakte. Het werd meteen duidelijk dat we te maken hadden met een aantal zeer enthousiaste, super gemotiveerde, en oh zo getalenteerde jongeren. En ook jongeren die (door omstandigheden) wat minder lekker in hun vel zitten. Met als rode draad omgaan met faalangst, behoefte aan stressmanagement en positiever in het leven willen staan. De eerste avond hebben we afgesloten met een meditatie om de jongeren uit hun hoofd weer in hun lijf te krijgen.

30 maart jl. was de tweede avond. Na een landingsoefening (om weer in het lijf te komen!) zijn ze aan de slag gegaan met het thema doelen om lekker(der) in hun vel te zitten. Zo hebben ze inzicht gekregen in wat ze al in huis hebben op hun doelen te bereiken. En welke stappen ze al hebben gezet op weg naar hun doel. En ook dit leverde weer mooie gespreken en verbinding onderling op. Daarna zijn ze in actiemodus gegaan door te boksen. Na een introductie over boksen en de basistechniek en basisstoten konden ze losgaan. En dat hebben ze gedaan. Met een uitdagende oefening om symbolisch het gevecht aan te gaan met hun obstakels en overtuigingen. Conclusie was dat er zo veel meer in hun zit. En dat boksen een krachtige uitlaatklep is die ze kunnen gebruiken.

We kijken alweer uit naar de volgende bijeenkomsten. Dan gaan we onder andere gezond koken en eten, aan de slag met mentale gezondheid en ze successen laten ervaren (met de bal).

Kijk voor meer informatie op Lekker in je Vel | Bailey Freestyle of op instagram lekkerinjevel_papendrecht.

Heb je ook zo’n mooi idee wat aansluit bij het Vitaliteitakkoord en heb je daar nog ondersteuning bij nodig? Neem contact op met Marvin Straver van Team Sportservice Papendrecht via mstraver@teamsportservice.nl