HomeNieuwsSuccesvol eerste jaar Sport op School

Succesvol eerste jaar Sport op School

Aan het project hebben in 2022 75 leerlingen van SBO De Kameleon deelgenomen.  Er is een vragenlijst ingevuld door de leerlingen met daar in de beweegvraag. De 36 weken zijn ze om de 4 weken met een nieuwe tak van sport gestart. De volgende sporten zijn aan bod gekomen: voetbal, basketbal, badminton, korfbal, atletiek, tennis, boksen en hockey.

Het doel was om de leerlingen beweging ervaring mee te geven van de verschillende sporten. Deze doelstelling is zeker gehaald en nog meer. Leerlingen vonden het super leuk om te doen en de leerkrachten waren positief. Bij verschillende sporten moesten de leerlingen samen werken en dat lukte na oefening steeds beter. De lessen werden zo opgebouwd dat ze bijna 1:1 begonnen met de sport en dan in 4 weken er naartoe werkte dat er 5:5 gespeeld werd.

Een aantal leerlingen (4) zijn zelfs zo enthousiast geworden dat ze zelf naar een sport zijn gegaan. Elke week dezelfde leerkracht die met de groep bezig is heeft daar zeker invloed op gehad. Dit geeft de leerlingen rust en duidelijkheid.

De gemeente Papendrecht en SBO De Kameleon hebben besloten om in 2023 in te willen zetten op deze activiteit zodat het structureel plaats kan vinden.

Heb je ook een mooi idee wat aansluit bij het Vitaliteitakkoord en heb je daar nog ondersteuning bij nodig? Neem contact op met Marvin Straver van Team Sportservice Papendrecht via mstraver@teamsportservice.nl