HomeNieuwsEr komt een calisthenics park in Papendrecht!

Er komt een calisthenics park in Papendrecht!

In Papendrecht zal er binnenkort gestart worden met de aanleg van een calisthenics park in het Vijverpark waar jong en oud samen kan sporten.

Cemal Hasanoglu, inwoner van Papendrecht en initiatiefnemer van het project, kwam met het idee om een calisthenics park in Papendrecht te realiseren. Gesteund door de Dordtse calisthenics expert Jason Bonam heeft Cemal de gemeente benaderd met een projectplan. De gemeente omarmde het plan en in samenwerking met Cemal, Jason, Heidy van Dam (gemeente Papendrecht) en Marvin Straver (Team Sportservice Papendrecht) is er gekeken naar de mogelijkheden wat de financiën betreft en de locatie waar het park gebouwd gaat worden.

Om het project te financieren zijn er fondsen en subsidies aangeschreven voor het aanvragen van financiële middelen bij de Provincie Zuid-Holland. Door Team Sportservice Papendrecht zijn er aanvragen voor budget ingediend bij de Rabobank Coöperatiefonds en het Univé Buurtfonds. Tevens wordt er een bijdrage vanuit het Vitaliteitsakkoord geleverd. Alle benoemde aanvragen zijn gehonoreerd.

Calisthenics is een vorm van training waarbij men het eigen lichaamsgewicht gebruikt als weerstand bij oefeningen zoals pull ups, push ups, dips en squads. De sport is vanuit Amerika overgewaaid en is inmiddels in Nederland een hype met meer dan 200 faciliteiten in het gehele land. Voor de inrichting van de faciliteit wordt er samengewerkt met Kompan bv.

Alle samenwerkende partijen willen dit jaar nog de faciliteit gerealiseerd zien.

Heb jij ook een beweeg idee (in de buitenruimte) waar je hulp nodig hebt bij het realiseren daarvan? Neem contact op met Marvin Straver via mstraver@teamsportservice.nl.