HomeNieuwsBMX en E-bike parcours Papendrecht

BMX en E-bike parcours Papendrecht

Zaterdag 4 juni 2022 stond in Papendrecht in het teken van fietsen: Wielerronde, BMX en een E-bike parcours. Die laatste twee met dank aan het Vitaliteitsakkoord Papendrecht.

Op de Markt was een uitdagend BMX-parcours met allerlei obstakels uitgelegd. Veel kinderen, jongeren en een paar jonge ouderen testten hun BMX-skills uit.

Ook voor diegene die een jaartje ouder zijn, helpt fietsen om lekker in beweging te blijven. Helaas blijkt uit cijfers dat een fietsongeluk in een klein hoekje zit. Belangrijkste doel is om verkeersveilig gedrag norm te maken en het aantal verkeersslachtoffers terug te brengen tot nul. Dit doen we onder de noemer “Maak een punt van nul”. Daarom was een behendigheidsparcours voor e-bikes uitgelegd. Met de instructie van de heren van Veilig Verkeer Nederland werden tips gegeven om veilig op- en af te stappen, op de juiste manier te remmen en zo veilig mogelijk over een rotonde te fietsen.

Heb je ook zo’n mooi idee wat aansluit bij het Vitaliteitakkoord en heb je daar nog ondersteuning bij nodig? Neem contact op met Marvin Straver van Team Sportservice Papendrecht via mstraver@teamsportservice.nl