HomeNieuwsAV Passaat start met “Sportief Wandelen”

AV Passaat start met “Sportief Wandelen”

AV Passaat start op 20 september 2022 een nieuwe activiteit ‘Sportief wandelen’. In dertien weken tijd maken de deelnemers kennis met deze sport onder begeleiding van trainers van AV Passaat. De aanvangstijd is om 20.00 uur bij AV Passaat, Andoornlaan 38 te Papendrecht. We trainen twee keer per week, op dinsdag- en donderdagavond.

“Sportief wandelen” biedt net iets meer dan gewoon wandelen. Het trainingsprogramma wordt zo opgezet dat je telkens iets meer van jezelf vraagt. Iedereen kan meedoen aan deze vorm van sport. Het trainingsprogramma wordt aangepast aan de eigen grenzen van de deelnemer. Daarnaast is het onderlinge contact met andere deelnemers ook belangrijk. Het samen trainen motiveert om door te gaan. Onderschat het nut van wandelen niet.

Beweging is de sleutel naar een fitter leven, met alle positieve voordelen die erbij horen. Bewegen is en blijft heel belangrijk voor de gezondheid, zowel in psychisch als lichamelijk opzicht. Bewegen is van wezenlijk belang voor het functioneren van al onze organen. Eigenlijk is ons lichaam gemaakt om te bewegen en niet om alleen maar stil te zitten. Onze maatschappij is steeds meer zo ingericht dat we worden verleid om de tijd zittend door te brengen. Hier moet dan wel tijd om te bewegen tegenover staan. ‘Sportief wandelen’ biedt deze mogelijkheid. Kom mee naar buiten om te werken aan je eigen fitheid op een verantwoorde en laagdrempelige manier door mee te doen met sportief wandelen. Geniet van de herfst en ga fit en energiek de winter tegemoet. Wie wil dat nou niet?

Meer informatie
Wilt u één of meerdere keren vrijblijvend meedoen of meer informatie? Neem dan contact op met Cilia Visscher-Prins via wandelen@avpassaat.nl.