HomeNieuws21 maart 2022: Doorbreek het taboe! Informatieavond over de overgang/menopauze

21 maart 2022: Doorbreek het taboe! Informatieavond over de overgang/menopauze

De overgang, elke vrouw krijgt er vroeg of laat mee te maken. Sommige vrouwen ervaren weinig of geen hinderlijke gezondheidsklachten, maar veel vrouwen wel. Maar liefst 80% van alle vrouwen ervaart in meer of mindere mate fysieke en mentale klachten voor de overgang. En van die 80% heeft ongeveer 30% zo hevig last van klachten dat het tot ziekteverzuim op het werk leidt.  Soms krijgen vrouwen de diagnose burn-out of overspannen, terwijl ze eigenlijk ‘gewoon’ in de overgang zijn. Vrouwen voelen zich vaak niet gehoord of begrepen op het werk. Ook op sociaal en relationeel vlak kan de overgang het vrouwen behoorlijk lastig maken.

Maar wat is die overgang nou precies?  Over wat voor klachten hebben we het dan? En heel belangrijk: wat is eraan te doen? Gelukkig zijn veel klachten te verlichten, of soms zelfs helemaal te verhelpen, zodat de overgang geen jarenlang drama hoeft te zijn, en vrouwen fit en energiek ‘in de running’ blijven.

In samenwerking met het Vitaliteitsakkoord Papendrecht organiseert Monique Koppelaar, overgangsconsulent van Care for Women in Papendrecht en Dordrecht, een informatieavond over dit onderwerp. Er wordt uitleg gegeven over de hormonale veranderingen tijdens de overgang, de meest voorkomende klachten, behandelopties en wat vrouwen (preventief) kunnen doen qua voeding en leefstijl. Er is tevens gelegenheid voor het stellen van vragen.

De informatieavond is in Sportcentrum Papendrecht, Burgemeester Keijzerweg 110, op maandag 21 maart 2022 vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis. Graag wel vooraf aanmelden via email: m.koppelaar@careforwomen.nl

Heb je ook zo’n mooi idee wat aansluit bij het Vitaliteitakkoord en heb je daar nog ondersteuning bij nodig? Neem contact op met Marvin Straver van Team Sportservice Papendrecht via mstraver@teamsportservice.nl