HomeNieuwsWie verdient een jeugdlintje?

Wie verdient een jeugdlintje?

Elk jaar reikt burgemeester Mieke Baltus lintjes uit aan inwoners die iets bijzonders hebben gedaan voor Heemskerk. Vaak zijn het vrijwilligers die zich jarenlang hebben ingezet voor een vereniging, instelling of club. Jongeren komen daarvoor niet in aanmerking. Daarom hebben we het jeugdlintje in het leven geroepen.

Het jeugdlintje is bedoeld voor jongeren van 6 tot 21 jaar

Om een jeugdlintje te krijgen moet een jongere een voorbeeld zijn voor anderen of zich op een uitzonderlijke manier hebben ingezet voor de Heemskerkse samenleving. Iedereen, waaronder scholen, clubs, verenigingen, media, familieleden, buren en vrienden, kan een jongere bij het college voordragen voor een jeugdlintje.

Eerste jeugdlintjes uitgereikt op 20 november 2020

Je kunt tot 1 september iemand voordragen voor een jeugdlintje. Een jury bekijkt de aanmeldingen en maakt een keuze voor een of meerdere kandidaten. In de jury zitten een jongerenwerker, een hoofd van een basisschool, de directeur van het Cultuurhuis en een medewerker van Team Sportservice. Ook wethouder Jeugd, Aad Schoorl zit in de jury. Uiteindelijk neemt het college een besluit. De burgemeester reikt het jeugdlintje uit.

Je kunt nu iemand voordragen voor een jeugdlintje

Dat kan tot 1 september. Ga voor meer informatie naar www.heemskerk.nl/nieuws. Hier vind je ook een voorstelformulier. Of neem contact op met Monique van der Plaat, telefoon 14 0251, email plaat@heemskerk.nl.