HomeNieuwsWandelroutes – deel 3: Leuk met kinderen

Wandelroutes – deel 3: Leuk met kinderen

Het is voorjaarsvakantie! Deze week extra aandacht voor routes die je goed met kinderen kunt lopen. Wandelen kan ook leuk zijn met kleine kinderen, vooral als er iets extra’s te doen is. Combineer het wandelen met een bezoekje aan een speeltuin of speelveld en iedereen is lekker buiten in beweging. Wij hebben hieronder een aantal korte wandelroutes op een rij gezet, waarbij je langs interessante plekken voor kinderen komt!

 1. Kaboutertocht
  Een korte wandeling (2km) die start bij Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum. Bordjes met rode kaboutermutsjes wijzen de weg. De eerste bordjes zie je bij het onverharde pad rechts van de ingang. Tip: de route gaat door het speelbos! Wanneer het bezoekerscentrum weer open is, kun je hier een rugtas met een routebeschrijving, opdrachten en materialen ophalen.
 2. Park Assumburg, met het kasteel en de speeltuinen
  Park Assumburg in Heemskerk brengt zeker afwisseling met het kasteel, de kasteeltuin, de speeltoestellen en het water. Verzin zelf een route, of volg de route die je op deze plattegrond ziet!
 3. De polder in!
  In de polder tussen Heemskerk en Uitgeest kun je veel dieren zien! Wandel over het Tolpad naar Uitgeest, ga rechtsaf naar de Weeg, en via de Tolweg kom je weer in Heemskerk. Aan De Velst (achter Heliomare) is een leuke speeltuin. Naast een glijbaan en een schommel is daar bijvoorbeeld ook een atletiek-baan en een interactieve voetbalmuur. Als je weer terugloopt naar het begin van het Tolpad heb je ongeveer 3,5 kilometer gelopen.
 4. Camping Geversduin
  Wandel over de kleine onverharde paden rondom camping Geversduin, speel in het speelbos en sluit af met een bezoek aan de speeltuin! Wandelstartpunt Berkenbos ligt hier voor degenen die op zoek zijn naar een langere wandeling.

Dus trek je schoenen aan, pak de loopfiets of de draagzak en ga naar buiten!

Heb jij tips voor wandelen met kinderen in Akersloot en/of Limmen? Laat het ons weten, we voegen deze informatie graag toe!

Hier kun je meer lezen over andere wandelroutes in Heemskerk en Castricum.