HomeNieuwsWalking football Odin ’59 krijgt vervolg

Walking football Odin ’59 krijgt vervolg

Na een aantal succesvolle pilotlessen met zo’n 10 enthousiaste deelnemers, krijgt het Walking football bij Odin ’59 een vervolg. Op donderdag 11 februari starten de trainingen weer. Iedereen die belangstelling heeft voor deze aangepaste variant op voetbal is van harte welkom om vanaf 17.15 uur een uur mee te doen. Na afloop is er gelegenheid om gezellig een drankje te drinken in de kantine. Deelname aan de eerstvolgende vier lessen is gratis.

Uit Engeland
Walking football is vanuit Engeland komen overwaaien en wint in Nederland steeds meer aan populariteit. Het is bedoeld voor iedereen die graag weer een balletje wil trappen, maar aan het reguliere voetbal niet meer kan deelnemen. Zoals de naam al aangeeft wordt er niet gerend maar gelopen. Daarnaast zijn er nog een aantal aanpassingen van de regels ten opzichte van het ‘gewone’ voetbal; fysiek contact is niet toegestaan, de maten van het veld zijn aangepast en slidings zijn verboden.
 

Vervolgtrainingen
Hubert Habers van Sportservice Kennemerland begeleidt de komende trainingen het voetbalspel. Aan de hand van verschillende oefeningen en partijspel wordt kennis gemaakt met het spelletje. Om een inschatting te maken van het te verwachte aantal deelnemers wordt verzocht uiterlijk 8 februari aan te melden via e-mail: hhabers@sportservicenoordholland.nl .
Wie een indruk wil krijgen van de activiteit, kan op www.odin59.nl een filmpje bekijken van de proeflessen.