HomeNieuwsWalking football bij FC Castricum

Walking football bij FC Castricum

Voetbal staat bekend als contactsport. Een sport waarbij je continu in beweging bent, vaak rennend over het veld. Er is echter ook een variant van het spel, speciaal voor mensen (18+) die vanwege fysieke beperkingen, dan wel chronische aandoening, niet meer kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal. Altijd al verliefd geweest op het spelletje, of lijkt het u leuk om een nieuwe vorm van bewegen te ontdekken? Doe dan mee aan walking football bij FC Castricum. Vrijdag 11 september om 10.00 uur staat de eerste kennismakingsles gepland op het terrein van FC Castricum.

Walking football is vanuit Engeland komen overwaaien en wint in Nederland aan populariteit. Het is een langzame variant van het voetbal, die zowel toegankelijk is voor beginnende als ervaren spelers. Vrijdag 11 september om 10.00 uur is de eerste keer dat walking football gespeeld kan worden bij FC Castricum. Op vrijdag 18 en 25 september volgen nog twee kennismakingslessen, waarna bij voldoende animo gekeken wordt naar een structureel vervolg. Ron Gravemaker van Sportservice Kennemerland begeleidt het voetbalspel. Hij biedt oefeningen en uiteraard partijspel aan en voorziet de deelnemers van tactische en technische tips. Deelname aan de kennismakingslessen is gratis. Bij deelname wordt aangeraden sportieve/makkelijk zittende kleding te dragen.
Speciale regels
Walking football is voetbal met aangepaste regels; sprinten, rennen of joggen alsmede lichamelijk contact is niet toegestaan. Dit betekent dat balvaardigheid en spelinzicht de boventoon voeren in het veld. Er wordt zonder keepers gespeeld en de afmetingen van het veld zijn aangepast. Walking football kan daardoor prima worden gespeeld op een kleiner (voetbal)veld.Gezellig
Naast het sporten is gezelligheid ook belangrijk. Na de activiteit is het mogelijk om in de kantine van FC Castricum na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Walking football is een ideale manier om lekker in beweging te blijven, maar ook hartstikke leuk, sociaal en gezond.Aanmelden of meer informatie
Wil u deelnemen aan deze activiteit? Meldt u zich dan van te voren aan bij Ron Gravemaker, Sportservice Kennemerland, mail rgravemaker@sportservicekennemerland.nl, tel 0251-25 47 40.