HomeNieuwsVeilig hardlopen bij AV Castricum

Veilig hardlopen bij AV Castricum

Liever niet alleen hardlopen? Aanbod om in december gratis mee te trainen bij AV Castricum. AV Castricum biedt hardlopers die nog geen lid zijn van een vereniging, de mogelijkheid om in de donkere decembermaand aan te sluiten bij een van de hardloopgroepen van de Castricumse atletiekvereniging. De aanleiding voor dit aanbod is dat er de afgelopen week enkele incidenten zijn gebeurd in de regio Castricum, waarbij onder meer een hardloopster uit Egmond aan den Hoef werd aangereden en werd gestoken met een mes. De gemeenten Heiloo, Bergen en Castricum raden inwoners daarom aan om in groepjes hard te lopen en liever niet alleen.

Bij AV Castricum kunnen hardlopers veilig en onder begeleiding hardlopen. Er zijn diverse groepen, van beginners tot gevorderden, voor jong en oud. De meeste groepen trainen ’s avonds op de verlichte atletiekbaan. Sommige groepen wisselen de training af met een duurloop over de weg of een training overdag in de duinen. Het aanbod om gratis mee te trainen geldt voor de hele maand december, daarna kun je beslissen of je lid wilt worden (dat kost 48 euro per kwartaal). Advies over de juiste trainingsgroep Lopers en loopsters die advies willen hebben over welke groep het beste bij hen past, kunnen een formulier invullen op de website van AV Castricum (www.avcastricum.nl). Daarna krijgen ze per e-mail een uitnodiging om gratis en vrijblijvend mee te trainen tot en met eind december.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat dit soort waarschuwingen in de donkere wintermaanden altijd gedaan kunnen worden, maar dat er door de incidenten van afgelopen tijd weer reden is om het bericht nog eens te benadrukken.