HomeNieuwsThema-avond Sportief Besturen geeft bestuurders nieuwe inzichten

Thema-avond Sportief Besturen geeft bestuurders nieuwe inzichten

Het besturen van een vereniging blijft een uitdagende klus. Je wilt niet alleen een vereniging aansturen waarbij op alle niveaus met plezier wordt gesport, je wilt ook dat alle leden zich een deel van de vereniging voelen. Een goede sfeer op de club draagt immers bij aan het werven en behouden van leden en vrijwilligers. Op dinsdag 29 mei organiseerde Team Sportservice Kennemerland daarom een thema avond met als onderwerp ‘Sportief besturen’.


Handvatten

In de workshop Sportief Besturen kregen de deelnemende verenigingen handvatten aangeboden om de invloed op de sfeer van hun club te vergroten door je rol als bestuurder persoonlijk in te vullen. Hierdoor krijg je als bestuurder meer grip op hoe de leden zich op de vereniging gedragen. Verenigingsadviseur Bart Neeft: “De avond stond onder leiding van Hikmet Weeling van NOC*NSF. Hij doorliep samen met de verenigingsbestuurders 4 inzichten om elke ambitie binnen de sportvereniging waar te maken en te groeien als sportbestuurder: Samen doen, Meenemen, Eigenaarschap en Support.”

Cursist Joyce: ‘’Dit was een interessante en leuke avond. Ik heb extra energie gekregen om met deze nieuwe inzichten verder aan de slag te gaan!’’.

Meer informatie

In september organiseert Team Sportservice een nieuwe thema avond. Deze avond is dan gericht op trainers. Het programma is te bekijken op www.teamsportservice.nl/kennemerland.