HomeNieuwsTerugblik Nationale Sportweek

Terugblik Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek in Heemskerk

De Nationale Sportweek in Heemskerk was volgens Buurtsportcoach Bart Neeft één groot succes met veel bewegende kinderen. Iedere dag zijn er verschillende activiteiten georganiseerd, we doen een korte greep uit de gehele week.

Op maandag stond het thema teambuilding tijdens alle activiteiten centraal. De kinderen hebben op verschillende manieren samen gewerkt en bewogen. Dinsdag was de ‘Heel Heemskerk Rookvrij – bordjes’ uitreiking op tennisvereniging de Hulstenaar. Alle vier de tennisverenigingen waren hierbij vertegenwoordigd, inclusief twee wethouders van Heemskerk. Woensdag is er een Urban Hockey clinic gegeven op het Cruijff Court, een veelzijdige locatie voor meerdere sporten. Op woensdagavond was het aller eerste meidenvoetbal toernooi in Heemskerk. Er deden vier teams aan mee, een mooie opstart waar zeker een vervolg aan wordt gegeven. Donderdag was er een mooie samenwerking met Welschap, zij waren aanwezig tijdens de activiteiten met een Buurtbakkie. De jeugd was aan het sporten en de ouders bespraken gezamenlijk vraagstukken vanuit de buurt. De week is op vrijdag afgesloten met buurtsportactiviteiten op het Cruijff Court.

In totaal waren er 167 deelnemende kinderen. Het was een week van samenwerken, respect én plezier.

De Nationale Sportweek in Castricum
Tijdens de Nationale Sportweek in Castricum stonden er twee clinicavonden op het programma. De eerste avond kwamen crossfit, yoga en kickbocksen aan bod. Voor de tweede avond waren beachvolleyball, voetbal en hardlopen ingepland.
Dit alles werd aangeboden door lokale sportaanbieders. De eerste avond was zeer geslaagd. Deelnemers hebben op een intensieve en interactieve manier kennis gemaakt met de drie verschillende sporten. Er zijn ook achteraf contacten gelegd tussen de deelnemers en de aanbieders voor het inplannen van een proefles.
De tweede avond is helaas niet doorgegaan, wegens net te weinig animo. Wel zijn er vier inwoners in contact gebracht met de beachvolleybalvereniging en staan de eerste proeftrainingen al ingepland.

Alle deelnemers zijn achteraf gemaild met een link over de JouwSportPas waarbij ze vier keer kennis kunnen maken met een sport naar keuze.

De clinicavonden zijn onderdeel van het lokale sportakkoord.