HomeNieuwsSportverenigingen en het coronavirus

Sportverenigingen en het coronavirus

Het coronavirus bezorgt menig verenigingsbestuurder flink wat kopzorgen. Hoe hou je de club overeind, nu door de maatregelen de inkomsten stagneren, maar de meeste kosten doorlopen? Team Sportservice zet de belangrijkste tips voor sportverenigingen op een rij.

Hebben jullie een vraag waarop je het antwoord hier niet kunt vinden? Neem contact op met de verenigingsadviseurs Bart en Joyce.

Update: 28 juni 2020

110 miljoen euro voor sportverenigingen

Met de heropening van de sport voor de jeugd, stelt het kabinet 110 miljoen euro extra beschikbaar voor sportverenigingen die het financieel zwaar hebben. Dit wordt gebruikt om huur kwijt te schelden en voor een eenmalige tegemoetkoming voor verenigingen met een eigen accommodatie die te maken hebben met doorlopende lasten en omzetverlies. Lees meer op de website van de Rijksoverheid.

Mogelijkheden om te sporten en voor sportevenementen

De Rijksoverheid heeft een speciale themapagina gepubliceerd gericht op het coronavirus en sport. Hier leest u de laatste informatie over de gevolgen van de uitbraak en de richtlijnen en mogelijkheden om te sporten of deel te nemen aan een sportevenement: pagina Veelgestelde vragen over het coronavirus en sport.

Ook NOC*NSF heeft een protocol geschreven voor gemeenten en uitvoerende partijen, om richting geven hoe te handelen. Bekijk het protocol op de website van NOC*NSF. Neem voor lokale regels contact op met je gemeenten en voor sport specifieke informatie met je sportbond.

Noodfondsen

Zowel vanuit de overheid als vanuit de gezamenlijke sport (bonden) en banken zijn verschillende noodfondsen en maatregelen aangekondigd om getroffen sportclubs door de coronatijd heen te helpen. Bekijk op welk fonds jouw vereniging aanspraak kan maken.

NOC*NSF

Overheid

Overig

  • Versoepeling Aflossingsregels banken en SWS
  • Fondsen van grote sportbonden (in ontwikkeling)
  • Noodfonds Rabobank

Webinars

De afgelopen periode hebben wij in verschillende regio’s webinars georganiseerd voor sportverenigingen. Om hen te voorzien van nuttige informatie en te helpen met tips. NOC*NSF neemt dit stokje nu over met het organiseren van webinars op drie thema’s:

Veelgestelde vragen

Verenigingen kampen met veel vragen. Bijvoorbeeld over het innen van contributie, het betalen van huur, het organiseren van een ALV, het betalen van medewerkers en het plegen van onderhoud nu de sportparken gesloten zijn.

Voor sport specifieke vragen kunt u het beste contact opnemen met uw sportbond. Voor gemeentelijke vragen kunt u terecht bij uw sportambtenaar of verenigingsadviseur.

Het antwoord op heel veel andere vragen vindt u via onze linktips: