HomeNieuwsSportservice Kennemerland als ideaal scharnierpunt

Sportservice Kennemerland als ideaal scharnierpunt

De afdeling Sportservice Kennemerland bestaat sinds 2008 en maakt deel uit van Sportservice Noord-Holland. Het helpt de gemeente mee het sportbeleid uit te voeren en is het ideale scharnierpunt tussen scholen, buurten en verenigingen.

Er hebben zich de afgelopen jaren tal van activiteiten en initiatieven ontplooid in Heemskerk. Allemaal bedoeld om de breedtesport in de regio te stimuleren. Zo is er het Sportpasproject, waarbij de basisschooljeugd voor maar 5 euro 4 kennismakingslessen bij verschillende sportverenigingen mag volgen.

Er worden verschillende schoolsporttoernooien georganiseerd en in het programma ‘Ik lekker fit’ wordt een link gelegd tussen voeding en beweging. Het ‘GALM-project’ richt zich dan weer op ouderen en bewegen en daarnaast speelt het veelzijdige Sportservice ook een belangrijke rol in het adviseren van scholen en sportverenigingen. Deze voorbeelden staan symbool voor de veelzijdigheid van Sportservice Kennemerland.

Marleen Mulders is Manager Sportservice Kennemerland en onderstreept het belang van sport in de maatschappij. ,,Sport is niet alleen in fysiek opzicht heel belangrijk, maar ook in sociaal opzicht heel belangrijk om aansluiting bij anderen te krijgen. Het lijkt vanzelfsprekend dat we allemaal sporten, maar dat is het niet meer. Buiten, in de buurten moeten we steeds meer initiatief nemen.’’

Ze waarschuwt voor de toenemende tendens om te schrappen op sportbudget. ,,Het is een moeilijke tijd, dat weten we allemaal. Sport lijkt een luxe artikel, maar dat is het niet. Als er enorm in sport wordt gesneden en een deel van onze bevolking niet de kans krijgt om voldoende te bewegen, zijn de gevolgen over tien of vijftien jaar heel erg. Die rekening komt altijd weer terug.’’