HomeNieuwsSportimpuls 2015 geopend

Sportimpuls 2015 geopend

Ben je een lokale sport- en beweegaanbieder en wil je in jouw buurt meer mensen aan het sporten en bewegen krijgen? Dan kun je bij ZonMw een subsidieaanvraag indienen voor de Sportimpuls 2015. Dit jaar zijn drie subsidie-oproepen tegelijkertijd opengesteld. De sluitingsdatum is 16 april, 14.00 uur.

De aanvragen voor de Sportimpuls moeten gebaseerd zijn op succesvol sport- en beweegaanbod (zogenaamde ‘interventies’) van de Menukaart Sportimpuls. Op deze menukaart staan alleen erkende sport- en beweeginterventies. Buurtsportvereniging en Maki zijn twee erkende interventies van Sportservice Noord-Holland die via de Sportimpuls kunnen worden opgestart. Een combinatie van meerdere interventies, aangepast aan de lokale situatie is ook mogelijk. Het is belangrijk dat het sportaanbod aansluit bij de vraag van de doelgroep, aanvullend is op de bestaande situatie in de buurt en dat er wordt samengewerkt met lokale organisaties.

Drie rondes in één
Met de Sportimpuls kunnen mensen worden geactiveerd die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen. Hiervoor worden drie verschillende rondes opengesteld:

Voor details over de subsidie regelingen, klik hier.

Meer informatie
Heb je vragen of behoefte aan ondersteuning, bijvoorbeeld bij het uitvoeren van een behoeftepeiling of schrijven van de subsidie aanvraag? Neem dan contact op met Francis Heijneker.

Wil je meer weten over Buurtsportvereniging of Maki, neem dan contact op met Annelijn de Ligt