HomeNieuwsSport- en speldagen Heemskerkse basisscholen

Sport- en speldagen Heemskerkse basisscholen

HEEMSKERK – Op maandagochtend 13 juni en dinsdagochtend 14 juni werden in sportcentrum de Waterakkers van 08.30 uur tot 12.00 uur de jaarlijkse Sport- en Speldagen gehouden voor leerlingen van de groepen 6 en 7 van de Heemskerkse basisscholen.

Dit jaar waren er ruim 600 deelnemers van 10 Heemskerkse bassischolen aanwezig. In de twee sporthalen waren activiteiten klaargezet voor de kinderen. Hier konden de kinderen deelnemen aan activiteiten als, badminton, acrogym, skilatlopen, hindernisbaan, paaltjes voetbal, twister en verspringen. Ook was er dit jaar weer een echte stormbaan.

Net als in de sporthallen waren er ook 9 activiteiten in het zwembad uitgezet. Met hun groep gingen de kinderen daar o.a. langs de onderdelen watervolleybal, waterpolo, spijkerbroek hangen en glijbaanrace. Ook de loopmat ontbrak niet

Tijdens de pauze werden er appels en bananen uitgedeeld aan alle kinderen, gesponsord door ‘Ricks Fruit’. Alle kinderen ontvingen een opvouwbaar bekertje die ze direct konden gebruiken bij het watertappunt dat aanwezig was in de sporthal en het zwembad. Vanwege het warme weer werd er goed gebruik van gemaakt. De sport- en speldagen 2016 waren ook dit jaar weer een groot succes mede door de leerkrachten en vrijwilligers van de scholen die beide dagen goed teamwork hebben laten zien.
Sportservice Kennemerland die in opdracht van de gemeente Heemskerk de sport en speldagen heeft georganiseerd wil de vrijwilligers, EHBO en alle enthousiaste leerlingen bedanken voor de leuke en sportieve dagen.