HomeNieuwsSCHOOLVOETBAL 2016 Heemskerk

SCHOOLVOETBAL 2016 Heemskerk

Op woensdag 6 april werden de finales gespeeld van het Heemskerkse schoolvoetbaltoernooi 2016 . Het toernooi is onderdeel van de schoolsportagenda (in opdracht van de gemeente heemskerk gecoördineerd door Sportservice Kennemerland) De organisatie was in handen van ADO’20 en ODIN’59. Mede door de hulp van de vele vrijwilligers en de aanwezigheid van IJmond EHBO kan de organisatie terugkijken op een prima verlopen toernooi. In totaal deden er dit jaar 26 teams mee.

Alle voorrondes werden dit jaar op woensdag 30 maart gespeeld op de velden van ADO ’20. Het was gelukkig prima weer om te spelen, ook waren vele toeschouwers aanwezig om de scholenteams aan te moedigen die sportieve wedstrijden speelde. Tussen de wedstrijden door werden de voorrondes van de penaltybokaal gehouden. Dit jaar niet alleen voor de jongens maar ook voor de meisjes.

Tweede teams:Woensdag 6 april werden de finalewedstrijden op de velden van ODIN ‘59 gespeeld. Ondanks het slechte weer werd er wederom fanatiek gevoetbald. Ook de supporters hebben gelukkig de regen getrotseerd om de teams aan te moedigen. Aan het begin van de dag werden de kwartfinales gespeeld. Bij de meisjes tweede teams ging de strijd uiteindelijk tussen de Anne Frank M2 en de Lunetten M2. De meisjes van de Anne Frank wonnen met 3-1. Bij de jongens tweede teams tussen de Bareel J2 en de Lunetten J2 was het lang spannend maar het team van de Bareel wist uiteindelijk met 1-0 te winnen. Omdat er dit jaar 2 gemengde teams met de jongens 2 poule meededen was er een eerste prijs voor het gemengde team van het Rinket.

Eerste teams:Bij de eerste teams streden de meisjes van de Zevenhoeven en de Otterkolken tegen elkaar voor de kampioensbeker. Na een spannende wedstrijd wonnen de meisjes van de Zevenhoeven overtuigend met 3-0. Bij de jongens eerste teams ging de strijd om de beker tussen de Anne Frank en de Kariboe. De Anne Frank won overtuigend met 4-0 en mocht de beker mee naar school nemen. De prijsuitreiking werd verzorgt door Wethouder Aad Schoorl. Naast de kampioensbekers reikte hij ook de penaltybokaal aan Jasper Zerr van de Lunetten en Tanja van der Laan van de Otterkolken uit. De Fair Play cup ging dit jaar naar het Tweespan J1.

vervolg:Op donderdag 21 april spelen de kampioenen van de eerste teams, in dit geval de meisjes van de Zevenhoeven en de jongens van de Anne Frank, tegen de kampioenen van Castricum om het regionale kampioenschap in Castricum. Natuurlijk hopen de beide kampioensteams van Heemskerk dat er veel toeschouwers komen om hen aan te moedigen. We wensen de Zevenhoeven en de Anne Frank veel succes.