HomeNieuwsSchoolhandbaltoernooi bij handbalvereniging DSS een groot succes!

Schoolhandbaltoernooi bij handbalvereniging DSS een groot succes!

Zondag 12 juni streden leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen uit Heemskerk en Uitgeest om de handbalbeker op het handbalcomplex van DSS aan de Communicatieweg 2 te Heemskerk. Het jaarlijks terugkerende toernooi is onderdeel van de schoolsportagenda, gecoördineerd door sportservice Kennemerland

Het toernooi was dit schooljaar met 31 teams grootser dan ooit vanwege de nieuwe opzet. De hele dag stond in het teken van de scholen met hun teams in de leeftijd van groep 3 t/m 8. Vanaf de start om 10.00 uur was het gezellig op het sportcomplex van DSS. Naast de wedstrijden werden er diverse leuke randactiviteiten voor de spelers, broertjes, zusjes, ouders en toeschouwers georganiseerd. Voor alle kinderen was er op het grasveld een spellencircuit. Alle kinderen konden m.b.v. een snelheidsmeter kijken hoe hard ze konden gooien. Er werd de hele dag geschminkt en lagen er kleurplaten klaar. De teams werden voorzien van een biologisch appeltje door Beebox en er was een watertappunt voor alle kinderen. Het handbaltoernooi leverde zo een mooie bijdrage aan de JOGG (jongeren op gezond gewicht) doelstelling van de gemeente: ‘Een gezonde jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving’.
Alle deelnemende teams ontvingen uit handen van mascotte Druppie een beker.
De Kampioenen van de dag:

Poule A groep 3-4 jongens Zevenhoeven 1
Poule B groep 5-6 meisjes Kornak 1
Poule C groep 5-6 jongens Otterkolken 1
Poule D groep 5-6 gemengd Zevenhoeven 1
Poule E groep 7-8 meisjes Zevenhoeven 1
Poule F groep 7-8 gemengd Anne Frank G1

Mede door de hulp van alle vrijwilligers is het een topdag geworden! DSS bedankt alle deelnemende scholen voor de gezellige, sportieve dag.