HomeNieuwsRookvrije Generatie Award

Rookvrije Generatie Award

Op maandag 22 maart overhandigde schaatsster Annette Gerritsen de Rookvrije Generatie Award aan de vier tennisverenigingen van Heemskerk. De award werd in ontvangst genomen door Leo Venus van  H.T.V. Assumburg, Bert de Jager van H.T.V. De Hulstenaar, Gerrit van Gelderen van H.L.T.C Marquette en onze buurtsportcoach collega Bart Neeft (in naam van Fred Commissaris) van TV de Commandeurs. Met de Rookvrije Generatie Awards worden initiatieven beloond die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien.

Vanuit ons is het initiatief gekomen en hebben de vier samenwerkende tennisverenigingen zich  uitgesproken voor een rookvrij sportpark. Sporten gaat volgens de vier verenigingen niet samen met roken. Ze hebben gezamenlijk de handschoen opgepakt en zodoende zijn alle vier de tennisparken nu rookvrij. Dat geeft een goede uitstraling voor de jeugd en ook voor de volwassenen.

Voorbeeldfunctie
Volgens het juryrapport laten de vier betrokken tennisverenigingen de kracht van samenwerking zien die de beweging op weg naar een Rookvrije Generatie nodig heeft. Door gezamenlijk rookvrij te worden kunnen ze nu het statement maken dat heel Heemskerk rookvrij tennist. ‘De tennissport loopt nog niet voorop qua rookvrij worden, dus dit voorbeeld kan nog vele andere tennis- en sportverenigingen inspireren om via een gezamenlijke aanpak rookvrij te worden.  Met hun ambitie om de tennissport in Heemskerk in 2021 geheel rookvrij te maken en hun gepersonaliseerde ‘Heel Heemskerk sport rookvrij’-bordjes vinden wij dit een terechte winnaar’, aldus de vakjury.

Beloning voor rookvrij laten opgroeien van kinderen
Met de Rookvrije Generatie Awards zetten de Hartstichting, KWF en het Longfonds initiatieven in het zonnetje die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. Daarnaast dienen deze initiatieven als inspiratie voor anderen die een bijdrage willen leveren aan een Rookvrije Generatie. Het is de vierde keer dat de Rookvrije Generatie Awards worden uitgereikt.

Winnaar categorie Sportverenigingen
Rookvrije initiatieven konden zich hiervoor zelf aanmelden of zijn aangemeld door het publiek. Publieksstemmen via de website telden voor de helft mee; de andere helft werd toegekend door de vakjury.

Wil je ook dat jouw sportaccommodatie rookvrij wordt, kijk dan op deze website of neem contact op met Bart Neeft.