HomeNieuwsRinket en Lunetten HEEMSKERKSE CRUYFF COURT KAMPIOENEN 2016

Rinket en Lunetten HEEMSKERKSE CRUYFF COURT KAMPIOENEN 2016

Heemskerk, Op woensdag 5 en 12 oktober 2016 werd het Cruyff Court 6 vs 6 toernooi gehouden op het Cruyff Court in Heemskerk aan de laan van Assumburg. Uit de 18 deelnemende teams van 8 verschillende basisscholen werden de meisjes van het Rinket en de jongens van de Lunetten kampioen.

Het was prima weer om te voetballen, Het toernooi begon met de jongensteams poule 1 waar het nog even spannend werd tussen de Bareel en de Lunetten 1, uiteindelijk mocht de Bareel door naar de finales. Bij poule 3 ging het tussen de Kariboe en de Lunetten 2, De lunetten mocht door naar de finales. Tijdens de voorrondes van poule 2 moest er zelfs een extra wedstrijd ingelast worden omdat de Bareel 2 en de Anne Frank 2 op alle punten gelijk geëindigd waren. Uiteindelijk won het team van de Anne Frank zodat zij door mochten naar de finales op 12 oktober..

De finales werden uiteindelijk gewonnen door het tweede team van de Lunetten, die zich een jaar lang Kampioen van Heemskerk mogen noemen.
Bij de meisjes was het ook spannend, Het team van het Rinket won uiteindelijk en mocht de eerste prijs in ontvangst nemen uit handen van Wethouder Aad Schoorl die aanwezig was om de RESPECT vlag van de Cruyff Foundation te tekenen en de prijzen uit te reiken.

Het meisjesteam van het Rinket en het jongensteam van de Lunetten mogen zich een jaar lang Cruijff Court Kampioenen van Heemskerk noemen. De beide teams mogen in het voorjaar van 2017 meedoen aan de regiofinale van het Cruijff Court 6 vs 6 toernooi.
Er werden dit jaar ook weer 2 fair play prijzen uitgereikt. Het meisjesteam van de Otterkolken en het jongens team van de zevenhoeven mochten deze prijs in ontvangst nemen.

Een woord van dank gaat uit naar de vrijwilligers van IJmond EHBO.
De organisatie van het toernooi, via de schoolsportagenda gecoördineerd door Sportservice Kennemerland, was in handen van Peter van Duin van stichting Welschap/welzijn.