HomeNieuwsPrijswinnaars Tweespan naar “Ready To Sport” sportdag

Prijswinnaars Tweespan naar “Ready To Sport” sportdag

In de maanden oktober en november 2017 is vanuit de schoolsportagenda een clinic paralympics aangeboden aan alle basisscholen van Heemskerk. De clinic werd gecoördineerd door Team Sportservice in samenwerking met Chelsey Edwards, de buurtsportcoach aangepast sporten. In totaal werd voor 22 groepen 7 van bijna alle basisscholen een clinic verzorgd tijdens de gymles. Gastdocenten Sylvia en Reinier lieten de kinderen ervaren wat handboogschieten met een handicap is. Hiervoor is samenwerken erg belangrijk. De groepen en de leerkrachten waren erg enthousiast. Voorafgaand aan de clinic kon men in de klas een presentatie bekijken en zelf meedenken met een werkboekje over aangepast sporten. Elke klas mocht zelf een nieuwe aangepaste sport bedenken en inzenden.

Dylan en Jelmer van ‘t Tweespan hebben de prijsvraag gewonnen. In de klas werd de prijs uitgereikt. De Prijs was om met de hele klas deel te nemen aan Ready To Sport! Een dag waar kinderen hun grenzen verleggen, nieuwe sporten uitproberen en de ervaring op doen dat bewegen leuk is!

Samen met 35 kinderen van Heliomare onderwijs heeft de Winnende  klas van ’t Tweespan maandag 22 januari ’18 de hele dag heel sportief mee gedaan! Er werd aan racerunnen, sprinten, judo, boogschieten, rolstoel parcours, boccia en free-run gedaan! Een spectaculaire en uitdagende dag, er werd volop door de kinderen genoten!