HomeNieuwsMet MLKT naar meer leden

Met MLKT naar meer leden

In veel Nederlandse gemeenten is op 19 april de Nationale Sportweek gestart. Het doel van deze week is onder andere meer mensen de weg naar de sportvereniging te laten vinden. En dit is hard nodig. Uit cijfers van het NOC*NSF blijkt dat in 2013 slechts 47% van de Nederlandse bevolking regelmatig sportte. Het is dus geen verrassing dat veel sportverenigingen kampen met een tekort aan leden. Meer Leden in Kortere Tijd van Sportservice Noord-Holland kan uitkomst bieden.

Wat is MLKT?
Het traject Meer Leden in Kortere Tijd is voor veel verenigingen de oplossing om het ledenaantal te laten stijgen. Tijdens het traject worden maximaal acht sportverenigingen in vier bijeenkomsten gecoacht naar nieuwe leden. Aan de trajecten gaat een informatiebijeenkomst vooraf waarin geïnteresseerde verenigingen uitleg ontvangen over de aanpak en de mogelijkheid om zich vervolgens in te schrijven voor de cursus. Meer Leden in Kortere Tijd vloeit voort uit de in 2007 ontwikkelde methode Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd. Vanwege het grote succes van deze methode werd MLKT ontwikkeld.

 

Zelf aan de slag
Net als bij het traject Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd is de onderscheidende factor dat de deelnemers al tijdens de workshops aan de slag gaan en hun campagnes succesvol afronden. Uit de cijfers blijkt dat verenigingen die hebben deelgenomen aan ‘Meer Leden in Kortere Tijd’ zien dat hun ledenwerfactie gemiddeld vijf keer zo succesvol is als de voorgaande ledenwerfacties. De badmintonclub Zeist met 43 leden is een goed voorbeeld. In de afgelopen jaren werd de open dag door twee tot acht mensen bezocht. Dankzij MLKT waren dat er dit jaar vijftien en uiteindelijk leverde dit de club tien nieuwe leden op.

Inmiddels zijn de eerste verenigingen enthousiast over deze vernieuwde aanpak:

“Bij deze workshops dachten wij in mogelijkheden en kansen… dat had de vereniging nou net nodig!”
Marcel Vreedeveld, voorzitter werkgroep ledenwerving en ledenbehoud voetbalvereniging SV Huizen

“Een eye-opener voor verenigingen om nieuwe leden te vinden”
Arno Appelman van Roeivereniging Ossa (Heerhugowaard)

Meer informatieGa naar de website www.meerinkorteretijd.nl.