HomeNieuwsLunetten schoolvoetbalkampioen 2018

Lunetten schoolvoetbalkampioen 2018

Op woensdag 11 april werden de finales gespeeld van het Heemskerkse schoolvoetbaltoernooi 2018. Het toernooi is onderdeel van de schoolsportagenda (in opdracht van de gemeente heemskerk gecoördineerd door Sportservice Kennemerland) De organisatie was in handen van ADO’20 en ODIN’59. Mede door de hulp van de vele vrijwilligers en de aanwezigheid van IJmond EHBO kan de organisatie terugkijken op een prima verlopen toernooi. In totaal deden er dit jaar 25 teams van 11 basisscholen in Heemskerk mee.

Alle voorrondes werden dit jaar op woensdag 4 april gespeeld op de velden van ADO’20. Ondanks de voorspellingen bleef het redelijk goed weer om te spelen. Er waren vele toeschouwers aanwezig om de scholenteams aan te moedigen die sportieve wedstrijden speelde. Tussen de wedstrijden door werden de voorrondes van de penaltybokaal gehouden. Ook dit jaar voor de jongens en voor de meisjes.

Woensdag 11 april werden de finalewedstrijden op de velden van ODIN ’59 gespeeld. Er werd lekker fanatiek gevoetbald. Ook vele supporters hebben de weg naar de voetbalvelden weer gevonden om de teams aan te moedigen. Aan het begin van de middag werden de kruisfinales gespeeld, die bepaalde dat bij de jongens de Otterkolken en de Lunetten de finale zouden spelen. Bij de meisjes ging het tussen de Lunetten en de Bareel

Bij de jongens tweede teams tussen de Lunetten en de Bareel was het spannend maar het team van de Bareel wist uiteindelijk met 4-2 te winnen.

Bij de jongens eerste teams ging de strijd om de beker tussen de Lunetten en de Otterkolken. De Lunetten won overtuigend met 6-0 en mocht de beker mee naar school nemen. Bij de meisjes streden de teams van de Lunetten en de Bareel tegen elkaar. De Lunetten won met 4-2 . Naast de kampioensbekers werden bij de prijsuitreiking ook de penaltybokaal aan Lisa Swart van de zevenhoeven en Kayra Gunes van het Rinket uitgereikt.

Op woensdag 25 april spelen de kampioenen van de eerste teams, in dit geval de meisjes en de jongens van de Lunetten, tegen de kampioenen van Castricum om het regionale kampioenschap op het complex vab FC Castricum. Natuurlijk hopen de beide kampioensteams van Heemskerk dat er veel toeschouwers komen om hen aan te moedigen. We wensen de Lunetten veel succes!