HomeNieuwsHockey voor ouderen bij MHCC

Hockey voor ouderen bij MHCC

In verschillende dorpen en steden wordt het spel al structureel gespeeld. En in maart komt daar nog een dorp bij! Want vanaf vrijdag 31 maart wordt er wekelijks hockey voor ouderen gespeeld bij hockeyvereniging MHCC in Castricum. Het initiatief is ontstaan vanuit een samenwerking tussen MHCC, Sportservice Kennemerland en Welzijn Castricum.

Hockey voor ouderen is een aangepast hockeyspel op kunstgras, dat vooral is bedoeld om wekelijks in beweging te zijn. De Apeldoornse hockeyclub Ares is er in 2003 mee begonnen. Drie jaar later volgde aansluiting bij de hockeybond. “Wij hebben eerst een aantal jaren geprobeerd of deze sport niet tot te veel blessures leidt. Dat is niet zo”, zegt Peter Steenmeijer. Hij is bij Ares met zijn 65 jaar het jongste lid. “Dat maak ik niet zo gauw ergens mee”, lacht hij. ” De gemiddelde leeftijd ligt bij ons op 73 jaar. Want deze aangepaste vorm van hockey is echt iets voor ouderen om in beweging te blijven. Gelukkig ontdekken nu steeds meer steden het plezier daarvan. Daarom ben ik blij met het initiatief dat nu ook in Castricum wordt ondernomen.”

De grootte van het hockeyveld is afhankelijk van het aantal deelnemers. Wekelijks komen we bij elkaar en gaan we onder begeleiding hockeyen. We spelen ongeveer een uur, waarbij we oefeningen afwisselen met partijspel. Daarbij maken we gebruik van ongevaarlijk materiaal. “Je kunt elkaar bijna niet blesseren”, zegt Steenmeijer over het spel dat mannen en vrouwen gezamenlijk kunnen beoefenen. “Het heeft vooral een maatschappelijk doel. Na afloop drinken wij ook altijd een kopje koffie in het clubhuis. Gezelligheid en het samen zijn is natuurlijk ook belangrijk! En de clubs profiteren ervan omdat de activiteiten op momenten zijn dat de sportparken toch leeg zijn. Wij doen het op een doordeweekse ochtend.”

In Castricum kunnen mensen van 60 jaar en ouder deelnemen aan het hockeyspel. Op vrijdag 31 maart is er een gratis proefles bij MHCC van 10 tot 11 uur. Heeft u interesse in deze proefles? U kunt zich aanmelden bij Ron Gravemaker van Sportservice Kennemerland, via tel nr. 0251-254740 of email: rgravemaker@sportservicekennemerland.nl

Na de proefles is het mogelijk om in te schrijven voor een wekelijks hockey uur, ook op vrijdag van 10 tot 11 uur.