HomeNieuwsHeropening Cruyff Court Heemskerk

Heropening Cruyff Court Heemskerk

Heemskerk, Op woensdag 16 oktober werd het vernieuwde Cruyff Court in Heemskerk feestelijk heropend en het Cruyff Court 6 vs 6 toernooi afgesloten. Uit de 25 deelnemende teams van 11 verschillende basisscholen werden de meisjes van de Otterkolken en het jongens team van de Anne Frank kampioen.

Voorafgaand aan het toernooi werd het vernieuwde Cruyff Court officieel geopend. Na een openingspraatje van Wethouder Aad Schoorl en Ilja van Holsteijn, manager Cruyff Foundation, onthulden de aanwezige partners; Wethouder Aad Schoorl, Francis Heijneker van Team Sportservice, Tom de Boer van de Anne Frank school en Anouk Burgering van Welschap/Welzijn de nieuwe borden met een trap op doel.

De organisatie van het toernooi, Buurtsportcoach/ Cruijff Coach Bart Neeft en jongerenwerker Emile van der Wal van Welschap en stagiaires van Team Sportservice hadden de week ervoor besloten het toernooi te verplaatsen vanwege het slechte weer, het was deze week beter weer om te voetballen. Alle teams waren van de partij om er een sportief en geslaagd toernooi met side events van te maken.

Op woensdag 16 oktober speelden de meisjes en jongens die mochten strijden voor de titel Kampioen van Heemskerk. Uiteindelijk mogen het meisjesteam van de Otterkolken en het jongensteam van de Anne Frank zich een jaar lang Cruijff Court Kampioenen van Heemskerk noemen. De beide teams doen in het voorjaar van 2020 mee aan de kwartfinale van het Cruijff Court 6 vs 6 toernooi in Beverwijk.

De respect award ging die dag naar het meisjesteam van de Anne Frank en het jongensteam van de Ark. De teams mochten de prijzen in ontvangst nemen uit handen van Wethouder Aad Schoorl die aanwezig was om de RESPECT-vlag van de Cruyff Foundation te tekenen en de prijzen uit te reiken.

Een woord van dank gaat uit naar de vrijwilligers van IJmond EHBO en de Albert Heijn Rijksstraatweg Heemskerk die ervoor gezorgd heeft dat alle deelnemers een stuk fruit kregen.