HomeNieuwsHeemskerkse Cruyff court kampioenen 2015

Heemskerkse Cruyff court kampioenen 2015

Op woensdag 7 en 14 oktober 2015 werd het Cruyff Court 6 vs 6 toernooi gehouden op het Cruyff Court in Heemskerk aan de laan van Assumburg. Uit de 18 deelnemende teams van 8 verschillende basisscholen werden De Bareel en de Zevenhoeven kampioen.

Tijdens de voorrondes op 7 oktober is ook het watertappunt bij het Cruyff Court Heemskerk officieel geopend door Wethouder Cees Beentjes. Met het plaatsen van een watertappunt bij het Cruyff Court bewegen we kinderen tot het drinken van gezond kraanwater in plaats van sport- en energiedrankjes.
“Het is belangrijk dat kinderen zich realiseren dat kraanwater heel gezond is. Mede dankzij de extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en de samenwerking met de gemeente Heemskerk , waterbedrijf en Join the Pipe zorgen wij ervoor dat kraanwater voor iedereen beschikbaar is.” Aldus Niels Meijer, directeur Cruyff Foundation.

Het toernooi begon met regen maar uiteindelijk was het prima weer om te voetballen. De teams gingen tot het eind gelijk op, het bleef spannend. De lunetten 1 en Anne Frank 2 mochten door naar de finales van de jongensteams op 14 oktober. Er waren ook genoeg toeschouwers aanwezig om de teams aan te moedigen.

De finales op 14 oktober werd overtuigend gewonnen door de jongens van de Bareel. Bij de meisjes was het een stuk spannender, Het team van de Anne Frank en de Zevenhoeven eindigden gelijk maar de meisjes van de Zevenhoeven hebben uiteindelijk gewonnen op doelsaldo en mochten de eerste prijs in ontvangst nemen uit handen van Wethouder Aad Schoorl die aanwezig was om de RESPECT vlag van de Cruyff Foundation te tekenen en de prijzen uit te reiken.

Het meisjesteam van de Zevenhoeven en het jongensteam van de Bareel mogen zich een jaar lang Cruijff Court Kampioenen van Heemskerk noemen. De beide teams mogen in het voorjaar van 2015 meedoen aan de regiofinale van het Cruijff Court 6 vs 6 toernooi.
Er werden dit jaar ook weer 2 fair play prijzen uitgereikt.

Een woord van dank gaat uit naar de vrijwilligers van IJmond EHBO.
De organisatie van het toernooi, via de schoolsportagenda gecoördineerd door Sportservice Kennemerland, was in handen van Peter van Duin van stichting Welschap/welzijn.