HomeNieuwsGratis sportieve activiteiten in de meivakantie

Gratis sportieve activiteiten in de meivakantie

Niks te doen in de vakantie? Doe mee aan de sportieve meivakantie activiteiten! De meeste activiteiten zijn gratis. Kinderen van 3 tot en met 12 jaar die in de gemeente Castricum of Heemskerk wonen of naar de basisschool gaan kunnen zich inschrijven voor diverse lessen in de buurt. Aanmelden kan op www.noordhollandactief.nl.  De gemeente Castricum en Heemskerk gaan voor gezonde jeugd en stimuleren gezond bewegen met subsidies voor onder andere de sportieve vakantieactiviteiten.


Apenkooi

Maandag 29 april kunnen kinderen uit groep 3 t/m 8 in Castricum Apenkooien. Lekker klimmen en klauteren en proberen om uit handen te blijven van de tikkers. Deze activiteit wordt geleid door de vakleerkrachten van Team Sportservice.

Olympische spelen
Op dinsdag 30 april en 7 mei vinden de Olympische Spelen sportcarrousels plaats op sportpark de Puikman en op de atletiekbaan in Castricum. Meerdere sporten waar de Olympische Spelen centraal staan. De sporten worden aangeboden door verenigingen in de buurt, zoals voetbal van Vitesse ’22, honkbal van Red Stars Vitesse, rugby van CasRC, beachvolleybal van 2Beach en atletiek van AVC. De allerjongsten van 3 tot 6 jaar kunnen meedoen aan mini voetbal bij Vitesse ’22. Er is op deze dagen ook een Olympiër aanwezig! Neem een pen mee voor een handtekening!

Rollen op de skeelerbaan

Op skeelerbaan Kees Jonkert in Heemskerk kunnen kinderen uit groep 5 t/m 8 op 1 mei leren skaten. Wie de smaak te pakken heeft en in groep 3 t/m 8 zit kan vervolgens op 5 mei tussen 10.30- 12.00 uur meedoen aan de Elfstedentocht op asfalt. Skeeler alle 11 de stempels bij elkaar en haal een medaille! Neem eigen skeelers en bescherming mee of leen materiaal van de vereniging.

Zwem4daagse en waterfestijn

Van 29 april t/m 2 mei kunnen kinderen uit groep 3 t/m 8 meedoen aan de zwem4daagse in zwembad de Waterakkers. Zwem een afstand van 250m, 500m of 1.000m per dag. Deelnemers ontvangen na afloop een medaille. Er wordt tussen 16.00-18.00 uur gezwommen. Maandagochtend 29 april wordt een waterfestijn georganiseerd met leuke sport en spel onderdelen in het water. Aanmelden kan via de website van NoordHollandActief.nl. Aan de zwemactiviteiten zitten kosten verbonden. Kinderen die in Heemskerk naar school gaan kunnen met een bon die verspreid is via school gratis meedoen aan het zwemfestijn.

Aanmelden

Ervaring leert dat er veel animo is voor de vakantieactiviteiten, dus wees op tijd met inschrijven. Inschrijven kan uitsluitend via de website Noordhollandactief.nl. Aanmelden vooraf voor de Elfstedentocht is niet nodig. De activiteiten zijn te vinden door de filter Evenementen te selecteren. Wie hulp nodig heeft met aanmelden of vragen heeft over de activiteiten kan een email sturen naar kennemerland@teamsportservice.nl.