HomeNieuwsDigitaal lespakket Olympische spelen RIO 2016

Digitaal lespakket Olympische spelen RIO 2016

Vanaf januari 2016 staat het Olympisch lespakket ‘Rio2016’ online. Het pakket is bedoeld voor alle groepen uit het basisonderwijs en kan door docenten uit het primair onderwijs gratis worden gebruikt.
Het Olympisch lespakket Rio 2016 is te vinden via www.nocnsf.nl/educatie

Met het lespakket ‘Rio 2016’ krijgen basisschoolleerlingen een uniek kijkje in de wereld van de Olympische Spelen in het algemeen en die van RIO 2016 in het bijzonder. Zo is er informatie te vinden voor het houden van een spreekbeurt, Olympische filmpjes, een quiz en diverse knutselopdrachten. Leerkrachten kunnen er sportlessen, ontwikkeld door sportbonden, downloaden en deze gebruiken tijdens de gymles. In het lespakket staan de Olympische waarden excelleren, respect en vriendschap, oftewel IK.JIJ.WIJ, centraal. Kernwaarden die bovendien goed inpasbaar zijn in de kerndoelen die worden gesteld aan de docenten.

NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen: “Met het Olympisch lespakket kunnen kinderen op school op een laagdrempelige manier kennis maken met een groot aantal sporten. Daarnaast is het voor kinderen erg leuk om eens stil te staan bij de Olympische Spelen, zoals de historie, de verschillende aspecten van de Olympische Spelen, de Olympische waarden en alles wat daarbij hoort.”

Het Olympisch lespakket Rio 2016 is te vinden via www.nocnsf.nl/educatie