HomeNieuwsDe jongeren aan zet

De jongeren aan zet

De jongeren waren aan zet

‘Wat een onwijs toffe middag was dit, het leek net een game maar dan veel leuker!’ Zei een van de deelnemers van de lasergame activiteit. Dit is een van de vele positieve reacties die Stichting Welzijn en Team Sportservice Kennemerland kregen naar aanleiding van de activiteiten die zij organiseerden voor jongeren in de afgelopen weken.

De dagelijkse activiteiten voor jongeren zijn door de coronacrisis nauwelijks of niet goed mogelijk. Er is een groeiende zorg over de mate waarin de beperkende coronamaatregelen effect hebben op hun fysieke en psychische gezondheid. Door de rijksregeling Jeugd aan Zet en het steunpakket Wintergames 2020 van de Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland zijn er verschillende activiteiten uitgevoerd in de gemeente Castricum. Stichting Welzijn Castricum en Team Sportservice Kennemerland sloegen de handen in een en hebben een gevarieerd programma opgezet. Meer dan 100 enthousiaste jongeren hebben deelgenomen aan deze activiteiten.

De jongeren konden panna- en freestyle voetballen, lasergamen en mountainbiken.

Tijdens het mountainbiken gaf een 17-jarige deelneemster aan: ‘Ik wist niet dat een technische baan zo leuk is, ik heb super veel geleerd’. En tijdens de panna- en freestyle clinic kwamen de termen ‘super vet’ en ‘gaaf’ vaak voorbij.

Wethouder Ron de Haan was aanwezig bij de lasergame activiteit op dinsdag 23 februari. Hij benadrukte het belang van deze regelingen en de noodzaak dat jongeren bewegen, maar ook dat zij in contact met elkaar blijven. Zoals op de foto te zien deed Ron de Haan ook mee met lasergamen.

De lokale verenigingen hebben een grote rol gespeeld in de totstandkoming van het programma. Zo hebben Handbalvereniging Meervogels’60, Scouting Castricum en FC Castricum hun terrein beschikbaar gesteld. KPBiking en BakkerUnited hebben gezorgd voor twee leuke clinics. Het was een mooie samenwerking van verschillende partijen, waar de jongeren veel plezier aan hebben gehad.

De komende maanden organiseert Team Sportservice Kennemerland meer activiteiten voor jongeren. Houd de berichtgeving via school, de gemeente en de sociale media kanalen van Team Sportservice Kennemerland in de gaten.