HomeNieuwsDe ARK winnaar Schoolzwemkampioenschap Heemskerk 2016

De ARK winnaar Schoolzwemkampioenschap Heemskerk 2016

Op maandag 2 mei 2016 werden in zwembad De Waterakkers de jaarlijkse Schoolzwemkampioenschappen van Heemskerk gehouden. Het toernooi wat onderdeel is van de Schoolsportagenda, gecoördineerd door Sportservice Kennemerland, werd georganiseerd door zwemvereniging O.E.Z.A. uit Heemskerk.
Met 11 teams van 6 verschillende basisscholen uit Heemskerk werd de strijd gestreden. Na de opening door Wethouder Cees Beentjes, ging het kampioenschap van start.

De teams hebben in de ochtend een kampioenschapscircuit doorlopen van 10 spelen. Deze spelen waren onder andere ; het maken van woorden, het opduiken van ringen, het oplossen van een waterdoolhof, bowlen en het zo hard zwemmen van een afstand van 25 meter. Het kampioenschap is een absoluut succes gebleken, waar de organisator (Zwemvereniging OEZA Heemskerk) vol trots op terug kijkt. De uiteindelijke winnaar van het Schoolzwemkampioenschap Heemskerk 2016 is Basisschool De Ark geworden, de tweede prijs ging naar de Anne Frank en de derde prijs ging naar het Tweespan, allemaal gefeliciteerd!
Doelstelling van het kampioenschap is geweest om de diverse leerlingen in aanraking te brengen met zwemmen. Wilt u meer informatie over zwemmen bij OEZA? Bezoek dan onze website www.oeza.nl