HomeNieuwsCruyff Court ontmoeting en mee doen

Cruyff Court ontmoeting en mee doen

Iedereen mee laten doen en ontmoeting, dat zijn twee belangrijke doelstelling van de Johan Cruijff Foundation. Op het Cruijff Court aan de Laan van Assumburg in Heemskerk komt dit goed tot zijn recht.

Ontmoeting
Dagelijks sporten jongeren op het veldje, onder begeleiding van Buurtsportcoach Bart Neeft van Team Sportservice Kennemerland, of op eigen initiatief. Heel soms duikt er een opvallende gastspeler op.

Buurtbewoner Ed woont in de appartementen in de buurt van het veld. De 76-jarige Heemskerker trapt nog wekelijks tegen een bal met de wandelvoetballers van ODIN ’59. “Ik wandel regelmatig langs het Cruijff Court, en geniet van de sportende jongeren. Ik maak vaak even een praatje. Heel soms komen ze een mannetje tekort en vragen zij of ik mee wil doen. Ondanks mijn leeftijd gaat dit nog prima. De jongeren tonen respect en geven me de ruimte voor een mooie schijnbeweging. Ik hou het een half uurtje vol. Ze zijn natuurlijk toch een stuk jonger!”.

Een bijkomend voordeel is dat sinds het Cruijff Court is aangelegd, de jongeren nu een eigen plek hebben om te sporten en hangen. “We kunnen hen nu als bewoners vragen om op het Cruijff Court te gaan spelen. Daar wordt veelvuldig gebruik van gemaakt. Het is dan ook goed om in het coalitie akkoord te lezen dat de Gemeente extra gaat investeren in het stimuleren van sporten in de openbare ruimte! Er is niks mooier dan buiten in beweging zijn!”