HomeNieuwsBuurtsportcoach start nieuwe activiteiten in Castricum

Buurtsportcoach start nieuwe activiteiten in Castricum

In januari zijn in Castricum twee nieuwe beweegactiviteiten van start gegaan. Buurtsportcoach Ron heeft bij beide activiteiten de verbinding gemaakt tussen verschillende doelgroepen. Hij heeft hierbij rekening gehouden met de behoefte vanuit de betrokken verenigingen en organisaties.

Op dinsdag 12 januari om 10.30 uur was bij woonzorgcentrum De Boogaert de eerste keer dat bewoners samen met kinderen van kinderdagverblijf De Springplank deelnamen aan een beweegactiviteit. Deze activiteit gaat om de week plaatsvinden bij De Boogaert. De ouderen en kinderen ontmoeten elkaar in de activiteitenruimte. Daar worden spelletjes gespeeld en oefeningen gedaan. Alles gericht op beweging en interactie tussen ouderen en kinderen. Op deze manier leren kinderen verschillende omgangsvormen te ontwikkelen. Voor ouderen werkt het ook positief. Zij komen door de activiteiten in beweging, worden enthousiast en komen los.
Op donderdag 14 januari was het de beurt aan cliënten van Dijk&Duin en leden van volleybalvereniging Croonenburg. Iedere donderdagavond komen ze samen om volleybal te spelen in de sportzaal van Dijk&Duin. Dit volleybal uur in ontstaan uit een samenwerking tussen volleybalvereniging Croonenburg en de sportdocenten van Dijk & Duin. Beide partijen zijn blij met deze wekelijkse activiteit. Cliënten van Dijk & Duin kunnen op een laagdrempelige wijze kennismaken met de vereniging Croonenburg. De stap naar structureel volleybal spelen bij Croonenburg wordt op deze manier versoepeld. De leden van Croonenburg vinden het op hun beurt leuk om maatschappelijk actief te zijn. Daarnaast vinden ze het fijn om een extra keer in de week volleybal te spelen. Buurtsportcoach Ron heeft veel contact met sportverenigingen. Vanuit zijn functie peilt hij de behoefte en benut kansen om laagdrempelige beweegactiviteiten te ontwikkelen. Bent u als sportverenging geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem dan contact op met de buurtsportcoach. E-mail: rgravemaker@sportservicekennemerland.nl. Tel: 0251-254740.