HomeNieuwsBijeenkomst ‘de Derde Helft’

Bijeenkomst ‘de Derde Helft’

De gemeente Heemskerk & Sportservice Kennemerland nodigen u uit voor de bijeenkomst ‘De Derde Helft’. Deze bijeenkomst voor sportverenigingen vindt plaats op 24 november 2015 van 19:30 -22:00 uur op het kantoor van Sportservice Kennemerland (Merel 395A, Heemskerk)

Sprekers

Heel HeemskerkSamen werken aan een gezonde jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving.
Korte presentatie van Marja Pronk over ‘Heel Heemskerk’, de lokale aanpak van Jongeren op Gezond Gewicht in Heemskerk

Workshop 1:  Meer inkomsten uit uw Kantine
Le Credit Sportif ontwikkelt sinds 8 jaar kassa- en betaalsystemen speciaal voor sportverenigingen. Op dit moment werken er ruim 950 sportverenigingen samen met Le Credit Sportif. De data, kennis en ervaringen die de afgelopen jaren in de sportmarkt zijn opgedaan, heeft de Kantinecoach van Le Credit Sportif gebundeld in de leuke en leerzame workshop: “Hoe haalt u meer inkomsten uit uw Kantine”. Aangezien subsidies, sponsor- en contributie inkomsten bij veel verenigingen achteruit lopen, wordt de kantine omzet een steeds belangrijkere bron van inkomsten bij sportclubs. Le Credit Sportif geeft tips die u zelf kunt toepassen om de winstmarge te verhogen en de omzet te verbeteren, zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van de gezellige clubsfeer!

Workshop 2:  De gezonde sportkantine
De sportkantine is een belangrijke sportieve en sociale ontmoetingsplaats voor uw leden. Sporten zorgt voor ontspanning en plezier en draagt bij aan een betere conditie en een fittere jeugd. Naast bewegen is ook voeding belangrijk om gezond te blijven. Het huidige assortiment in veel sportkantines is niet altijd even gezond, terwijl de vraag naar een gezond alternatief toe neemt. Ook u kunt ervoor zorgen dat er een gezond(er) alternatief te vinden is in uw sportkantine. Zo wordt ‘de gezonde keuze, de gemakkelijke keuze.’
Verenigingsadviseur Niels van Weert presenteert u graag de mogelijkheden omtrent de Gezonde Sportkantine. Als u na de bijeenkomst besluit om aan de slag te gaan, biedt Sportservice Kennemerland u samen met Gezonde Sportkantine adviseur Helen Verwaart op maat ondersteuning. Deze ondersteuning bestaat uit een adviesgesprek en een gratis Instructie verantwoord alcohol schenken voor maximaal 25 vrijwilligers per vereniging.

Meer informatie over de Gezonde Sportkantine vindt u op www.gezondesportkantine.nl

Aanmelden via onderstaand formulier: