HomeNieuwsAtletiek clinics op Heemskerkse basisscholen

Atletiek clinics op Heemskerkse basisscholen

Alle scholen van Heemskerk konden zich in de maanden februari en maart via Sportservice Kennemerland aanmelden voor een Atletiek clinic i.s.m. de Atletiek unie en atletiekvereniging DEM.

Twaalf Heemskerkse basisscholen maakten gebruik van het aanbod. Alle groepen 4, 5 en 6 krijgen tussen 22 februari en 23 maart 2016 een clinic om kennis te maken met Atletiek. De groepen krijgen een kennismakingsles van ongeveer 3 kwartier in de eigen gymzaal op school. De eerste clinic is gegeven op 22 februari aan de Zevenhoeven, waar na een leuke warming-up een kennismaking met hoogspringen en werpen aan bod kwam. De kinderen waren allemaal erg enthousiast.

Dit jaar worden van 6 tot 10 juli de Europese kampioenschappen Atletiek gehouden in Amsterdam. Om dit event onder de aandacht te brengen worden diverse activiteiten georganiseerd waaronder de clinics op de scholen. Alle kinderen kunnen op 16 april meedoen aan de DEM-CITADEL-DEM loop en op zaterdag 7 mei 2016 doet AV DEM mee aan de landelijke open dag van de Atletiek, vanaf 11.00 uur worden die dag open trainingen gegeven. Voorafgaand aan de jaarlijkse Tata steel Marquetteloop worden na de meivakantie looptrainingen georganiseerd i.s.m. de Brede School Heemskerk. Meer informatie komt t.z.t. op deze website