HomeNieuws53e STRAND- EN DUINLOOPSEIZOEN BIJ AV CASTRICUM

53e STRAND- EN DUINLOOPSEIZOEN BIJ AV CASTRICUM

Nederland loopt massaal hard en aan grote hardloopevenementen doen duizenden mensen mee. Ook onze regio kent haar eigen hardloopevenement met maar liefst een 53-jarige geschiedenis. De Strand- en Duinlopen in Castricum werden namelijk al georganiseerd toen de Damloop en Halve van Egmond nog moesten worden uitgevonden. De Strand- en Duinlopen hebben al die jaren hun eigen charme en identiteit weten te behouden: kleinschalig met maximaal zo’n 400 lopers aan de start, geheel georganiseerd door vrijwilligers, en geringe kosten zonder winstoogmerk. Maar wel enorm gezellig, en met een prachtig parcours door het duingebied en over het strand!

Agenda seizoen 2017/2018
De eerste loop staat voor zondag 29 oktober op de hardloopkalender. Op zondag 3 december volgt de tweede loop. Het jaar 2018 begint goed met een loop op 7 januari. En op 4 februari 2018 vindt de laatste loop van dit 53e seizoen plaats.

Voor beginnende en gevorderde hardlopers
Iedereen kan meedoen, en je hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Beginnende lopers kunnen meedoen aan de loop over 4 kilometer, en deze route voert door het duingebied.
De gevorderde lopers kunnen op 29 oktober en 4 februari kiezen voor 8,8 km of  12,4 km. De afstanden op  3 december en 7 januari zijn wat langer, namelijk 10,5 km en  15 km, eventueel in de voorbereiding op de Halve Marathon van Egmond. De langere routes voeren over het stand, met altijd wisselende omstandigheden.

Jeugd
Ook aan de jeugd is gedacht. De jeugd van 5 tot en met 12 jaar kan meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,3 km. Het parcours van deze route maakt vanaf de atletiekbaan een ronde nabij Johanna’s Hof. Het leuke hier is dat ouders gewoon met de kinderen mee mogen lopen. Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen tussen de  4 km of de langere afstanden. Voor alle kinderen is er bovendien een leuke herinnering, en voor de beste drie jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën zijn er prijzen te verdelen.

Inschrijven
Van te voren inschrijven voor de loop is aan te raden via www.avcastricum.nl

Start
Alle routes starten vanaf de atletiekbaan aan de Zeeweg in Castricum. De korte afstanden (2,3 km en 4 km) starten om 10.15 uur. De langere afstanden om 10.45 uur. Na afloop kun je terecht in het gezellige clubhuis van AV Castricum voor een hapje of drankje. Tevens is douchegelegenheid aanwezig.