HomeNieuwsZandvoorts Sportcafé druk bezocht

Zandvoorts Sportcafé druk bezocht

Sportservice Heemstede-Zandvoort organiseerde op vrijdagavond 16 april in samenwerking met ZFM het eerste Zandvoorts sportcafé. De opkomst in Het Wapen Van Zandvoort was uitstekend. De avond, die live op ZFM te beluisteren was, vormde de aftrap van de zevende Nationale Sportweek.

De Nationale Sportweek startte vrijdag 17 april en duurt tot en met zaterdag 24 april. Dit landelijke sportevenement heeft als voornaamste doel via het promoten van sport en bewegen de sportemancipatie in Nederland te vergroten. Ook in Zandvoort zijn een aantal activiteiten ontplooid, onder andere bij Open Golf Zandvoort en de Zandvoortse Hockeyclub. Alle regionale initiatieven zijn te bekijken op www.nationalesportweek.nl.
De bekende radioverslaggever Andy Houtkamp van het NOS programma Langs De Lijn ontving tussen 20.00-22.00 uur verschillende mensen uit de Zandvoortse sportwereld. Aan het begin van de uitzending was het woord aan wethouder Gert Toonen, Leo Miezenbeek namens de Zandvoortse Sportraad en Steffen van der Pol van Sportservice Heemstede-Zandvoort. Zij schetsten een beeld van de sport en het sportbeleid in Zandvoort.
Vervolgens schoven de jeugdige Zandvoortse topsporttalenten Katinka Becker (judo), Miranda van der Ham (softbal) en de eerder die week Nederlands judo kampioen geworden Glenn Koper aan. De talenten vertelden onder andere hoe zij met sport in aanraking zijn gekomen, waarom sport zo leuk is en wat je moet doen en laten om topsporter te worden.
In het tweede uur werd door Marike Kramer (ANBO) en Elly de Jong (GALM-docent) gesproken over ouderensport in Zandvoort. Aandacht was er onder andere voor het pas opgestarte GALM+ beweegproject voor Zandvoortse senioren en de Nordic Walking lessen die ooit als vervolgprogramma op GALM zijn opgestart en die nu via de ANBO wekelijks plaatsvinden.
Aandacht was er ook voor ontwikkelingen binnen de Zandvoortse sportverenigingen. Zo schoven Peter Berkhout (ZSC) en Joop van Nes (The Lions) aan bij Houtkamp. Tot slot namen ook Piet Keur en Hans Hoogendoorn namens SV Zandvoort plaats achter de microfoon.
De avond in Het Wapen Van Zandvoort was voor alle sportliefhebbers gratis bij te wonen. Omdat de gasten de nodige toeschouwers meebrachten was het een gezellige drukte in het café. Voor de aanwezigen was het een leuke ervaring om eens kennis te maken met andere verenigingen en sportdisciplines. De avond zal dan ook zeker een vervolg krijgen!

Klik hier voor foto’s van het Sportcafe in Zandvoort