HomeNieuwsWhoZnextteam ZRB organiseerde Open Dag

WhoZnextteam ZRB organiseerde Open Dag

Het WhoZnextteam van de Zandvoortse Reddingsbrigade organiseerde op donderdag 29 maart een open dag voor de jeugd. Ongeveer 40 kinderen maakten op speelse wijze kennis met de activiteiten van de ZRB.

Het WhoZnextteam, dat in de volksmond beter bekend is als ‘Windkracht 8’, is al sinds 2009 actief. De samenstelling van het team, dat bestaat uit jongeren van 13 t/m 21 jaar, wisselt af en toe. Toch is het grootste deel van het huidige team al vanaf de oprichting betrokken.

Het WhoZnextteam organiseert, onder begeleiding van teamcoach Silvie Rosendal, jaarlijks enkele activiteiten. Tijdens de JeugdVakantieSportweek zal het team weer een cursus Redder in 2 dagen organiseren voor de Zandvoorse kinderen uit groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs.

Naast het team van de ZRB zijn ook in Heemstede twee WhoZnextteams actief: bij KRZV Het Spaarne en bij HBC Tafeltennis. De Reddingsbrigade in Heemstede zal binnenkort van start gaan met een starttraining van Sportservice Heemstede.

Klik hier voor de foto’s van de open dag!

WhoZnext
Door jongeren meer te betrekken bij hun sportvereniging zullen zij minder snel afhaken, is de gedachte achter WhoZnext. Jongeren van een WhoZnextteam gaan, onder begeleiding van een teamcoach van de vereniging, aan de slag met het organiseren van activiteiten die zij zelf leuk vinden. Deze activiteiten zijn vaak aanvullend op de bestaande activiteiten. De kracht van de jongeren is dat zij zelf precies weten wat andere jongeren aanspreekt. Zij kunnen deze doelgroep ook makkelijker bereiken dan volwassenen.