HomeNieuwsVoetballen (Panna KO) op het raadhuisplein in Zandvoort

Voetballen (Panna KO) op het raadhuisplein in Zandvoort

Woensdag 11 juli organiseren Sportservice Heemstede-Zandvoort, de gemeente Zandvoort en Zandvoort Actief de regio finale Panna Knockout in Zandvoort. Panna is geen hype; Panna is een blijvend fenomeen. Panna Knockout heeft het hele schooljaar gedraaid binnen de brede school. We sluiten het programma af met een heuse regionale finale. Het toernooi vind plaats van 13:00-16:00 op het raadhuisplein en is bedoeld voor jeugd in de leeftijd 5 t/m 12 jaar, die zich GRATIS bij de organisatie mag inschrijven. Publiek is natuurlijk van harte welkom!

In snelle potjes van drie minuten wordt 1 tegen 1 gespeeld op een klein veldje van 4 bij 6 meter. Wie de meeste doelpunten scoort heeft gewonnen. Maar, boven het scoren van doelpunten staat het door de benen spelen van de tegenstander. Zo’n klassieke “poort” is het hoogst haalbare en levert direct de overwinning op. En daar ligt meteen de oorsprong van de naam van de sport. Panna is het Surinaamse woord voor “poort”.
Het is een Knock Out toernooi wat betekent dat de verliezer meteen is uitgeschakeld en alleen de winnaar doorgaat naar de volgende ronde. In het laatste half uur zullen de beste spelers over zijn en zij strijden tegen elkaar om de titel Panna King. De winnaar van het toernooi ontvangt een speciaal ontworpen Panna King t-shirt en natuurlijk de roem die bij deze titel hoort.
Op woensdagmiddag 11 juli is er de mogelijkheid om je op te geven voor Panna Knock Out, Raadhuisplein te Zandvoort. Het toernooi vind plaats van 13:00-16:00 en is bedoeld voor jeugd in de leeftijd 5 t/m 12 jaar. Inschrijvingen is dus alleen mogelijk op de dag zelf.
Durf je het aan en hou jij van voetbal of wil je graag kijken hoe een deelnemer door de benen wordt gespeeld? Dan ben je 11 juli van harte welkom.
Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met Joey Naus.