HomeNieuwsVakdocenten Heemstede geschoold in geven judoles

Vakdocenten Heemstede geschoold in geven judoles

De gemeente Heemstede en Sportservice Heemstede-Zandvoort hebben het afgelopen schooljaar ruim 1.100 jongeren uit Heemstede op school kennis laten maken met de judosport, door het Judo Op School project aan te bieden aan het Hageveld College en het Haemstede Barger. De vakdocenten lichamelijke opvoeding waren enthousiast over het judoproject en gaven aan het interessant te vinden om extra scholing te krijgen op het gebied van het geven van judolessen. Sportservice Heemstede-Zandvoort heeft daarom een cursus voor de vaksectie georganiseerd.

Judo op SchoolDe gemeente Heemstede en Sportservice Heemstede-Zandvoort hebben het afgelopen schooljaar ruim 1.100 jongeren uit Heemstede op school kennis laten maken met de judosport, door het Judo Op School project aan te bieden aan het Hageveld College en het Haemstede Barger.

Beide scholen hebben goede faciliteiten om judolessen aan te bieden. Zo beschikken zij zelf over matten en pakken.

Scholing
De vakdocenten lichamelijke opvoeding waren enthousiast over het judoproject en gaven aan het interessant te vinden om extra scholing te krijgen op het gebied van het geven van judolessen. Sportservice Heemstede-Zandvoort heeft daarom een cursus voor de vaksectie georganiseerd. Zo’n 10 vakdocenten hebben afgelopen maandag 5 december deze verdiepende cursus gevolgd. De docent Kenamju Haarlem gaf onder meer scholing over welke judo-oefeningen het best kunnen worden gedaan is de gymles.

Judo
Judo is als middel goed inzetbaar vanwege de vormende waarde van de sport. Op de mat leren kinderen samenwerken en de regels, normen en waarden van de judosport. Respect staat centraal; een waarde die in de maatschappij van vandaag ook een belangrijke rol speelt. Onderzoek onderschrijft het positieve effect van de inzet van judo als middel in de ontwikkeling van een kind.