HomeNieuwsTopsporters verzorgen clinics op Hageveld College in Heemstede

Topsporters verzorgen clinics op Hageveld College in Heemstede

De gemeente Heemstede en Sportservice Heemstede-Zandvoort brengen ook dit schooljaar jongeren meer aan het sporten en bewegen. Dit doen zij onder andere via het project Sporthackers. Leerlingen van het Hageveld College en Haemstede Barger maakten de afgelopen schooljaren op vaak unieke wijze kennis met vele sporten. Als afsluiting van het schooljaar komen er de komende weken twee topsporters naar het Hageveld College in Heemstede.

Ook het Haemstede Barger staat nog een originele activiteit te wachten. Jogchem van Hoffen, vakdocent Lichamelijke Opvoeding op het Hageveld, reageert enthousiast op het sportaanbod: “Ontzettend leuk en motiverend voor de leerlingen om van twee topsporters de sporten uitgelegd te krijgen!”.

Atletiek met Pelle Rietveld
Pelle Rietveld, atleet uit Zoetermeer, is gespecialiseerd in de meerkamp. Hij werd zowel outdoor als indoor Nederlands kampioen in zijn specialiteit. Rietveld is momenteel in training voor de Olympische Spelen in Rio. Op vrijdag 16 mei, als hij een dag vrij is van trainingen en wedstrijden, maakt hij een hele dag tijd vrij om de leerlingen van het Hageveld College tijdens de gymles alles bij te brengen over de diverse atletiek onderdelen. Dit ter voorbereiding op de atletieksportdag van de school.

Softbal met Niels van Weert
Niels van Weert werd in 2012 landskampioen met zijn (honkbal)ploeg Kinheim uit Haarlem. De ‘infielder’ is in het dagelijks leven verenigingsadviseur bij Sportservice Noord-Holland. Op 4 en 11 juni geeft hij twee gastlessen softbal aan enkele klassen van het Hageveld College.

Kennismaken met leuke sporten
Het project Sporthackers geeft de leerlingen de kans om kennis te maken met sporten die zij over het algemeen niet dagelijks zullen beoefenen. De sporten sluiten aan bij de wensen van de scholen en leerlingen. Het project Sporthackers wordt door Sportservice Heemstede-Zandvoort aangeboden op middelbare scholen. Een deel van de leerlingen in deze doelgroep beweegt onvoldoende. Door de organisatie van bijzondere clinics laat Sportservice Heemstede-Zandvoort de jongeren ervaren hoe leuk bewegen is.