HomeNieuwsTopatleten onder basisschooljeugd van Zandvoort

Topatleten onder basisschooljeugd van Zandvoort

Lang voordat de Belgische topatleet Bashir Abdi ’s middags met een krachtige eindsprint de 4de Runner’s World Circuit Run wint is het al druk op het Circuit van Zandvoort. Een groep van 76 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar uit Zandvoort verzamelt zich op de paddock. Onder leiding van juf Desiree Reimerink en trainers van QuatroBT hebben zij zich de afgelopen acht weken intensief voorbereid op de 4de Zandvoort Circuit Kids Run. Samen met hun trotse ouders, opa’s en oma’s, willen ze niets missen van dit super evenement en zeker niet de start van de Kids Circuit Run.

Zandvoort ActiefAls blijk van waardering ontvangen alle kinderen bij aankomst een mooi T-shirt van de gemeente Zandvoort met daarop de tekst ’Zandvoort Actief’, waarmee de gemeente Zandvoort bekendheid wil geven aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Voor kinderen is dat een uur bewegen per dag. Op die manier wordt bijgedragen aan een actieve leefstijl voor alle inwoners van Zandvoort. Meer informatie op www.zandvoort-actief.nl Training van acht wekenOveral klikken fototoestellen of mobieltjes en de meeste kinderen staan te trappelen om te laten zien hoe goed ze kunnen lopen. De afstand van 2.5 km vinden sommige kinderen zelfs te weinig en vragen of ze meer mogen lopen! Een van deze kinderen is Isis Bouferra, 6 jaar en helemaal klaar voor de 2,5 km, op basis van haar leeftijd staat ze echter ingedeeld op de 0.9 km. Na wat ruggespraak met de organisatie mocht deze topper toch starten bij de 2,5 km. Dit enthousiasme is mede te danken aan Desiree Reimerink en QuatroBT die de kinderen de afgelopen acht weken hebben begeleid naar de start van de kidsrun. ,,Ze zijn er allemaal meer dan klaar voor!” zegt Desiree enthousiast.
De laatste startnummers worden opgespeld en er word nog een mooie groepsfoto gemaakt!
Hun ouders lijken net zo vol verwachting te zijn als hun kroost. ,,We zijn met meer ouders dan kinderen,” zegt een moeder lachend. ,,We lopen vanmiddag zelf ook mee met de 12 km” vult een andere moeder haar even vrolijk aan. Ook Wies Kerstholt, van de praktijk kinderfysiotherapie en enthousiast sponsor van dit evenement, is op deze heerlijke zondag in maart speciaal met een groep kinderen uit Haarlem naar het circuit gekomen om daar te laten zien dan ook deze kinderen een prachtige prestatie kunnen leveren. Ook Sportservice Heemstede-Zandvoort, Steffen van der Pol, is erg tevreden over de opkomst van de jeugd. ,Dit is geweldig,” zegt van der Pol ,, Het is zo mooi om te zien hoe kinderen op jonge leeftijd vertrouwd worden gemaakt met hardlopen.”De Finish!Vaders en moeders wensen de kinderen op het laatste moment nog even succes en vervolgens lopen zij door de pitbox naar het startvak! Om 10.45 uur klinkt het startschot en beginnen de kinderen aan hun loop uitdaging. Bij de finish ontvangen alle deelnemers een mooie medaille en een flesje drinken wat gulzig word opgedronken. Overal zijn lachende gezichten en af en toe ook een bedrukt gelaat, want zelfs 2,5 kilometer kan erg lang zijn. Dan komt Isis Bouferra over de finish, enigszins teleurgesteld omdat ze door een te enthousiaste vrijwilliger toch is ingedeeld op de 0.9 km terwijl ze zo graag meer had willen lopen. Moeder Bouferra is zichtbaar trots op haar kind. ,,Ze is zes en heeft het helemaal zelf gedaan.” Ook Desiree, de trainer, drukt haar op het hart dat ze de 2,5 kilometer makkelijk had kunnen halen. Trots laat Isis nog een keer haar medaille zien. Volgend jaar zien we Isis zeker terug op de 2,5 kilometer!

Foto’s