HomeNieuwsTop prestaties tijdens KidsCircuitRun

Top prestaties tijdens KidsCircuitRun

Lang voordat de keniaanse topatleet Solomon Kiptoo ‘s middags met een krachtige eindsprint de 5de Runner’s World Circuit Run wint is het al druk op het Circuit van Zandvoort. Een groep van 80 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar uit Zandvoort verzamelt zich op de paddock. Onder leiding van juf Desiree Reimerink, fitfunenrun.nl en Mike Broxter, QuatroBT.nl, hebben zij zich de afgelopen acht weken intensief voorbereid op de 5de Zandvoort Circuit Kids Run. Samen met hun trotse ouders, opa’s en oma’s, willen ze niets missen van dit super evenement en zeker niet de start van de Kids Circuit Run.

Zandvoort ActiefAls blijk van waardering hebben alle kinderen tijdens de laatste training een mooi T-shirt van de gemeente Zandvoort gekregen met daarop de tekst ’Zandvoort Actief’, waarmee de gemeente Zandvoort bekendheid wil geven aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Voor kinderen is dat een uur bewegen per dag. Op die manier wordt bijgedragen aan een actieve leefstijl voor alle inwoners van Zandvoort, surf naar www.zandvoort-actief.nl voor meer informatie.

Training van acht wekenOveral klikken fototoestellen of mobieltjes en de meeste kinderen staan te trappelen om te laten zien hoe goed ze kunnen lopen. De afstand van 2.5 km vinden sommige kinderen zelfs te weinig en vragen of ze meer mogen lopen! Dit enthousiasme is mede te danken aan Desiree Reimerink en Mike Broxter die de kinderen de afgelopen acht weken hebben begeleid naar de start van de kidsrun. ,,Ze zijn er allemaal meer dan klaar voor!” zegt Desiree Reimerink van fitfunenrun.nl enthousiast. Mike Broxter, trainer van QuatroBT.nl, vult aan “we zijn zelfs met een vervolg aanbod bezig, want de kinderen willen zo graag doortrainen!”.

Ondertussen worden de laatste startnummers opgespeld en word er nog een mooie groepsfoto gemaakt! Hun ouders lijken net zo vol verwachting te zijn als hun kroost. ,,We zijn met meer ouders dan kinderen,” zegt een moeder lachend. ,,We lopen vanmiddag zelf ook mee met de 12 km” vult een andere moeder haar even vrolijk aan. Ook Wies Kerstholt, van de praktijk kinderfysiotherapie en enthousiast sponsor van dit evenement, is op deze heerlijke zondag in maart speciaal met een groep kinderen uit Haarlem naar het circuit gekomen om daar te laten zien dan ook deze kinderen een prachtige prestatie kunnen leveren. Ook Sportservice Heemstede-Zandvoort, Steffen van der Pol, is erg tevreden over de opkomst van de jeugd: “dit is geweldig,” zegt van der Pol ,, Het is zo mooi om te zien hoe kinderen op jonge leeftijd vertrouwd worden gemaakt met hardlopen.”

De Finish!Vaders en moeders wensen de kinderen op het laatste moment nog even succes en vervolgens lopen zij door de pitbox naar het startvak! Om 10.45 uur klinkt het startschot en beginnen de kinderen aan hun loop uitdaging. Bij de finish ontvangen alle deelnemers een mooie medaille en een flesje drinken wat gulzig word opgedronken. Alle kinderen hebben het super gedaan en volledig de 2.5km uitgelopen. De foto’s van de Zandvoort Kids Circuit Run 2012 en het vervolg op de trainingen in Zandvoort vind u op onze website.