HomeNieuwsTennisverenigingen zetten in op jeugd met whoZnext

Tennisverenigingen zetten in op jeugd met whoZnext

De KNLTB is in 2003 gestart met de jongerencampagne whoZnext. Met deze campagne wil de KNLTB de tennisjongeren, tussen 14 en 21 jaar, stimuleren om ook naast de baan actief te worden. Door jongeren te betrekken bij de cluborganisatie blijkt dat jongeren langer lid blijven van de vereniging. Niet alleen blijven de jongeren in het whoZnextteam langer lid, maar zij zijn ook een voorbeeld voor andere jeugd leden en geven de vereniging een nieuwe impuls. Tennisverenigingen kunnen kosteloos een starttraining aanvragen, die wordt verzorgd door Sportservice Noord-Holland. Zij krijgen bovendien nog eens € 100,- startbudget mee om hun eerste activiteiten mee te organiseren.

Ideaal voor jongerenbinding
Enkele honderden verenigingen van verschillende takken van sport hebben al een whoZnextteam opgestart. Een whoZnextteam is een ideaal middel om de jongeren aan de vereniging te binden en de betrokkenheid te vergroten. De jongeren zelf ontwikkelen op een leuke manier vaardigheden als plannen en organiseren. Met een ‘harde kern’ van minimaal vijf tot acht jongeren in de leeftijd van 14 tot 21 jaar en een enthousiaste coach kan al een whoZnextteam opgestart worden.

Aanmelden
Voor meer informatie en om uw vereniging aan te melden, kunt u contact opnemen met Hubert Habers, hhabers@sportservicenoordholland.nl. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden om te starten met whoZnext binnen een andere sport dan tennis, informeert u dan bij Sportservice Heemstede-Zandvoort naar de mogelijkheden.