HomeNieuwsThema avond betrekken jongeren bij sportvereniging Heemstede

Thema avond betrekken jongeren bij sportvereniging Heemstede

Op dinsdag 26 juni organiseert Team Sportservice Heemstede-Zandvoort een thema-avond voor sportverenigingen uit Heemstede over het betrekken van jongeren bij de sportvereniging. De avond wordt verzorg op kantoor van Team Sportservice aan het Florapark 11 in Haarlem.

Jongeren
Het betrekken van jongeren is een ‘hot’ item binnen de sportwereld. Onder andere tennisverenigingen hebben te maken met een leegloop van jeugdleden, vanaf een jaar of 14. Verenigingsadviseur Hubert Habers gaat met de vereniging in gesprek over oplossingen. “Vaak als dit thema op tafel komt, zoeken de verenigingen de oorzaak bij externe factoren. Jongeren zijn te druk met school of verhuizen naar een studentenstad. Uit onderzoek blijkt echter dat de verenigingen op de belangrijkste factoren zelf invloed hebben. De meeste gehoorde motivatie om te stoppen bij een vereniging, is dat jongeren het niet meer naar hun zin hebben! Het is dus enorm belangrijk om jongeren te betrekken bij de organisatie van de vereniging. Zij weten als geen ander welke activiteiten leuk zijn om te organiseren voor hun leeftijdsgenoten en kunnen bovendien zelf meehelpen in de organisatie. Aan de hand van het project ‘Whoznext’ wil ik de verenigingen leren hoe zij zelf hun jeugdleden kunnen binden aan hun vereniging.”

Aanmelden
Deelname aan de thema avond is gratis. Geïnteresseerde verenigingsvrijwilligers moeten zich wel aanmelden, via hhabers@teamsportservice.nl.