HomeNieuwsStormloop inschrijvingen Jeugd Vakantie Sportweek

Stormloop inschrijvingen Jeugd Vakantie Sportweek

In de meivakantie is het weer zover: de derde Jeugd Vakantie Sportweek in Zandvoort! Van 1 t/m 6 mei organiseren Sportservice Heemstede-Zandvoort en de gemeente Zandvoort in samenwerking met verschillende Zandvoortse verenigingen en andere sportaanbieders elke dag leuke sportcursussen. Kinderen uit groep 4 t/m 8 kunnen zich hier vanaf nu voor inschrijven. 5 dagen nadat de inschrijving is geopend staat de teller al op 80 aanmeldingen!

Voor ieder wat wils!

Het aanbod tijdens de Jeugd Vakantie Sportweek bestaat uit maarliefst 10 sportcursussen. Voor een  ieder is er wat wils! De activiteiten vinden verspreid door Zandvoort plaats.

 

De Jeugd Vakantie Sportweek is een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met sporten die je normaal gesproken niet zo snel zult doen. Wegens succes geprolongeerd zijn de sporten golf, capoeira, ropeskipping, mountainbike en pannavoetbal. Maar dit jaar is er natuurlijk ook veel nieuw aanbod. Wat te denken bijvoorbeeld van cricket of bowlen. De eerste zondagmiddag van de Vakantiesportweek is er aandacht voor de ‘moeder aller sporten’: atletiek. Veel activiteiten zijn dit jaar buiten, aangezien de Vakantiesportweek is verplaatst van de herfstvakantie naar de meivakantie. Zo kan er worden ingeschreven voor powerkiten op het strand. Ook badminton mag natuurlijk niet ontbreken in het aanbod. 

 

Doel

Het ene kind leert sneller dan het andere, maar feit is dat ze allemaal wat leren. Talent is echter niet waar het om gaat tijdens de Jeugd Vakantie Sportweek. Dit project richt zich op de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen, op wat voor niveau dan ook. Het gaat er in de Vakantie Sport Week ook om dat de leerlingen een bepaalde basiskennis zullen krijgen, waardoor ze aan het eind van de cursus zelf de sport kunnen beoefenen, met  genoeg kennis over de spelregels en technieken. Verder zijn het natuurlijk fantastische activiteiten om de meivakantie door te komen.

 

Informatie over de cursussen

Alle basisschoolleerlingen van groep 4-8 hebben in de klas een boekje ontvangen. De Jeugd Vakantie Sportweek start op zondag 1 mei en eindigt op vrijdag 6 mei. De meeste cursussen zijn verdeeld over meerdere dagen. Deelname kost slechts 5 euro per cursus. Leerlingen kunnen het activiteitenprogramma bekijken op www.sportserviceheemstedezandvoort.nl (klik op de banner Jeugd Vakantie Sportweek). Daar kunnen zij zich ook inschrijven.